NOS Wielrennen

Van der Poel vierde in eerste rit Coppi e Bartali en denkt aan combinatie Giro-Tour

Mathieu van der Poel is in zijn tweede wedstrijd van het seizoen vierde geworden, in de openingsrit van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De zege was voor de Zwitser Mauro Schmid, die na 164 kilometer medevluchter Eddie Dunbar aftroefde in de sprint.

Van der Poel verloor de sprint van de achtervolgende groep van Dunbars ploeggenoot Ethan Hayter.

Van der Poel eindigt zijn tweede rit van het seizoen als vierde

In de heuvelachtige rit met start en finish in Riccione kozen vier renners het avontuur, maar door toedoen van Alpecin-Fénix (Van der Poel) en Ineos (Hayter) werden ze op 35 kilometer van de streep ingerekend.

Vervolgens ging Dunbar tijdens de beklimming van de Montefiore Conca op avontuur. De Ier van Ineos kwam als eerste boven voor Van der Poel, kreeg vervolgens Schmid - de winnaar van de 'Strade Bianche'-rit in de Giro van vorig jaar - met zich mee.

De twee fietsten al snel een voorsprong van 45 seconden bijeen op een groep met grote namen. Naast Van der Poel telde die groep oud-Tourwinnaars als Vicenzo Nibali (Astana), Geraint Thomas (Ineos) en Chris Froome (Israel-Premier Tech). De groep kwam nog dichtbij, maar het duo hield stand. Van der Poel werd op 16 seconden vierde.

De vijfdaagse Settimana Coppi e Bartali kent dit seizoen een bijzonder sterk deelnemersveld, met naast de eerder genoemde renners ook mannen als Marc Hirschi, Diego Ulissi (UAE) en Tobias Foss (Jumbo-Visma).

Van der Poel mikt op Tour én Giro

Eigenlijk zou Van der Poel zijn rentree na een hardnekkige rugblessure maken in de bescheiden rittenkoers in Midden-Italië, maar zaterdag werd hij al onverwacht derde in Milaan-Sanremo.

Die prestatie smaakt blijkbaar naar meer, want voor de start vertelde Van der Poel dat hij dit seizoen naast de Tour de France ook de Giro d'Italia wil rijden en beide grote ronden het liefst wil uitrijden.

Voor die tijd rijdt hij ook nog de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix.

Mathieu van der Poel in het geel op de Tour de France

Vorig jaar debuteerde Van der Poel in de Tour de France, won hij een etappe en droeg zes dagen de gele leiderstrui. Na tien goede dagen stapte Van der Poel toen af om zich optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen. De Ronde van Italië reed hij nog nooit.

De Ronde van Italië begint op 6 mei: de eerste etappe is in Boedapest. De Tour de France gaat een kleine twee maanden later van start, op 1 juli staat in Kopenhagen de eerste rit gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl