NOS NieuwsAangepast

17-jarige verdachte vrij in zaak rond doodgestoken man in Rosmalen

Het 17-jarige meisje dat wordt verdacht van het doodsteken van een man in Rosmalen is vrijgelaten. Waarschijnlijk was er in de zaak sprake van noodweer, meldt het Openbaar Ministerie. Ze blijft wel verdachte in de zaak.

Zaterdagavond ontstond er in Rosmalen ruzie op een overdekt terras tussen het 17-jarige meisje en een 16-jarige vriendin enerzijds en een groep met onder anderen de zus van het latere slachtoffer anderzijds, zo tekent het OM op. Van de onenigheid zijn beperkt opnames beschikbaar, omdat het incident zich grotendeels buiten het zicht van beveiligingscamera's afspeelde.

Na die ruzie kwam de man, de 22-jarige Jordy, ook naar het terras, waarna er "een zeer agressieve sfeer" ontstond. "Een sfeer waarin zowel verdachten, getuigen als het overleden slachtoffer een aandeel hadden", schrijft het OM. Het 16-jarige meisje werd vervolgens van haar stoel gegooid. Haar vriendin hield op dat moment een bestekmes vast. Volgens het OM werd Jordy met het mes gestoken toen hij zich "met geweld" tegen het meisje richtte. Hij overleed kort daarna.

Vrijlating 'heel erg pijnlijk' voor nabestaanden

Zondag werd het 16-jarige meisje al vrijgelaten en nu is dus ook de 17-jarige vrij. "Wij gaan er op dit moment van uit dat de verdachte zich heeft willen verdedigen tegen het geweld en niet de intentie had om Jordy te doden", zegt een persofficier. Het OM spreekt in het persbericht van een "vreselijk drama voor alle nabestaanden".

De advocaat van de familie, Priya Soekhai. zegt tegen de NOS dat de nabestaanden van Jordy "ontdaan" zijn door de vrijlating van het meisje. "Dit is heel erg pijnlijk voor ze. Zij vinden dat Jordy voor zijn zus en zwangere vrouw is opgekomen. Als antwoord krijg je dan een mes. Het is klap na klap voor de nabestaanden en ze voelen zich niet echt serieus genomen." Soekhai wil hierover in gesprek met het OM.

Gisteren werd bekend dat de zus en de vriendin van Jordy aangifte hadden gedaan van mishandeling tegen het 17-jarige meisje. Het OM zegt dat "later" besloten wordt wat er met die aangifte zal gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl