NOS Sport

Motocrosser Gasjer domineert met derde zege op rij, Coldenhoff eindigt zesde

Motocrosser Gajser wint ook derde grand prix van het seizoen, Coldenhoff zesde

Motocrosser Tim Gajser heeft ook de derde grand prix van het MXGP-seizoen gewonnen. De Sloveen was al de snelste in Winchester en Lombardije en schreef zondagavond ook de MXGP van Patagonië in Argentinië op zijn naam. Glenn Coldenhoff reed naar de zesde plek.

Gajser domineerde de race. Jorge Prado maakte het hem in de beginfase nog enigszins lastig, maar daarna was Gajser gevlogen. De tweede plek was voor de Fransman Maxime Renaux, die de eerste manche had gewonnen. Gajser eindigde daar juist als tweede. Daardoor delen de twee dit weekend de punten.

Met de winst van Gajser duurt de dominantie van 25-jarige crosser voort. Dit seizoen sprokkelde Gajser al 141 punten van de in totaal 150 te verdienen punten binnen.

De Nederlanders speelden geen rol van betekenis. Coldenhoff kwam in het stuk niet voor, maar wist zijn achtste plek van de eerste manche wel te verbeteren. Brian Bogers ging niet van start. In de kwalificatierace kwam de 25-jarige Nederlander ten val waarbij zijn schouder uit de kom raakte.

Bogers is niet de enige Nederlander in de lappenmand. Jeffrey Herlings is al langere tijd uitgeschakeld. Het is niet bekend wanneer de wereldkampioen weer op de motor stapt. De vierde grand prix van het seizoen is op 3 april in Portugal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl