NOS SportAangepast

Gajser zegeviert bij opening MXGP-seizoen, Nederlander Coldenhoff verrast

Het MXGP-seizoen is begonnen met de Grote Prijs van Groot-Brittannië. De Sloveen Tim Gajser was de sterkste in Winchester. De Nederlander Glenn Coldenhoff blonk uit met een derde plek in de tweede manche.

De race op het circuit van Matterley Basin werd een week later gereden dan gepland. Vorig weekend lag het heuvelachtige terrein door storm Eunice overhoop en kon de veiligheid van de coureurs door de windstoten niet worden gegarandeerd.

Gajser wint opening MXGP-seizoen, sterk optreden Coldenhoff

Het nieuwe MXGP-seizoen startte zonder titelverdediger Jeffrey Herlings. De 27-jarige fabrieksrijder van KTM is onlangs geopereerd aan zijn voet en zal naar verwachting nog zeker zes weken nodig hebben om te herstellen.

De GP van Rusland op 1 mei had Herlings waarschijnlijk niet gehaald, maar daar rijdt nu niemand meer. De race is vanwege de oorlog in Oekraïne van de kalender gehaald voor de internationale motorsportbond.

Gajser domineert

In de eerste manche in Groot-Brittannië leek de Zwitser Jeremy Seewer als eerste te finishen, maar hij nam iets te veel risico en ging onderuit. Gajser profiteerde en reed onbedreigd naar de winst.

De Sloveense Honda-rijder streed ook in de tweede manche om de zege, dit keer met Jorge Prado. Gajser probeerde de Spanjaard meermaals buitenom in te halen, maar slaagde daar net niet in. Zijn tweede plek was desalniettemin genoeg voor een overall zege.

Glenn Coldenhoff verraste met een derde plek in de tweede manche. Hij reed een stabiele race en hield Seewer knap achter zich. Brian Bogers en Calvin Vlaanderen, de andere Nederlanders in de MXGP, eindigden in de middenmoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl