NOS Voetbal

Geplaagd Monaco geeft onthutsend zwak PSG nieuwe draai om de oren: 3-0

Natuurlijk, Paris Saint-Germain zal heus wel kampioen van Frankrijk worden, gezien de straatlengte voorsprong op de concurrentie. Een geslaagd seizoen voor het sterrenensemble zal het echter niet meer worden na de dramatische comeback van Real Madrid in de Champions League.

Vandaag werd opnieuw duidelijk wat er aan schort in Parijs. In de uitwedstrijd met AS Monaco oogde PSG als los zand en kreeg geheel terecht een flinke draai om de oren: 3-0.

Kylian Mbappé baalt

De Monegasken hebben hun eigen zorgen. Met de Rus Dimitri Rybolovlev als eigenaar hangt de schaduw van de oorlog in Oekraïne als een schaduw over de club, al wordt de eigenaar niet gerekend tot de intimi van Vladimir Poetin.

Zijn naam komt niet voor op de internationale sanctielijsten, beperkingen zoals bij Chelsea zijn niet aan de orde en vooralsnog heeft Rybolovlev - tevens eigenaar van het Belgische Cercle Brugge - de club ook niet te koop gezet.

Dat Monaco worstelt met de situatie blijkt desondanks uit het oorverdovend zwijgen over de oorlog. Ook op het veld zijn de resultaten mager: sinds de Belg Philippe Clément in de winterstop het roer overnam van Niko Kovac wist Monaco maar drie competitieduels te winnen.

En dan werd de club van Myron Boadu deze week ook nog uitgeschakeld in de Europa League door Sporting Braga.

Wijnaldum komt niet in spel voor

Waar Boadu op de bank begon in Stade Louis II mocht Georginio Wijnaldum bij afwezigheid van de zieke Lionel Messi weer eens vanaf het begin meedoen. Maar zoals eigenlijk al het hele seizoen liep de Oranje-international er verloren bij en werd amper in het spel betrokken.

In de eerste helft gold dat eigenlijk voor alle spelers van PSG. Monaco werd geen strobreed in de weg gelegd en had al de nodige kansen laten liggen voor aanvoerder Wissam Ben Yedder met een subtiele voetbeweging uit een strakke voorzet de 1-0 liet aantekenen.

De Russische middenvelder Aleksander Golovin laat het middenveld van Paris Saint-Germain zijn hielen zien.

Daarna liet PSG zich pas zien met flitsen van Neymar en Kylian Mbappé. Vooral de laatste had de gelijkmaker op de schoen, toen hij doelman Alexander Nübel wist te passeren maar zijn inzet alsnog van de lijn werd gehaald.

Afstraffing compleet

Na rust liet Monaco de teugels vieren, maar PSG profiteerde daar niet van. Sterker, bij een van de eerste tegenstoten wist invaller Kevin Volland doelman Gianluigi Donnarumma opnieuw te passeren.

Terwijl Boadu zich klaarmaakte voor een late invalbeurt werd Volland op de rand van de zestien gehaakt door Presnel Kimpembe. De strafschop van Ben Yedder leek door Donnarumma te worden gered, maar via de binnenkant van de paal viel de bal toch binnen: 3-0.

AS Monaco-aanvoerder Wissam Ben Yedder bracht tegen PSG zijn competitietotaal op 17.

Vanavond neemt nummer twee Olympique Marseille het in het Stade Vélodrome op tegen het nummer drie OGC Nice, de club van Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario. Beide clubs hebben 50 punten, 15 minder dan de koploper uit Parijs.

Die derby liep eerder dit seizoen uit de hand, toen supporters zich vergrepen aan Marseille-aanvoerder Dimitri Payet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl