NOS Voetbal

Punt aftrek Nice na rellen, pikant duel met Marseille wordt opnieuw gespeeld

De Franse voetbalbond heeft OGC Nice bestraft met twee punten in mindering (waarvan één punt voorwaardelijk) naar aanleiding van het gestaakte duel met Olympique Marseille.

Bovendien moet het duel op neutraal terrein en zonder fans worden overgespeeld.

Spelers slaan

Het duel werd op 22 augustus een kwartier voor tijd gestaakt nadat supporters van Nice massaal het veld bestormd hadden en op de vuist waren gegaan met spelers van Marseille.

Nice, de club van Nederlanders Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario, leidde met 1-0 op dat moment. Nice wilde de wedstrijd nog hervatten, maar daar had Marseille geen oren naar.

Bekijk de chaos op het veld bij Nice-Marseille: fans knokken met spelers

Nice is niet het enige kind van de rekening. Er worden ook straffen uitgedeeld aan Marseille-spelers Alvaro Gonzalez (één wedstrijd) en Dimitri Payet (twee wedstrijden).

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft de conditietrainer van Marseille geschorst tot 30 juni van volgend jaar. Hij heeft een supporter van Nice geslagen.

Nice houdt na de straf zes punten over en zakt naar de vijfde plek. Olympique Marseille behoudt zijn zeven punten en gaat daardoor Nice voorbij op de ranglijst en komt op een vierde plek terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl