NOS VoetbalAangepast

Gekte in Nice: fans thuisclub bestormen veld en vallen spelers Marseille aan

Bekijk de chaos op het veld bij Nice-Marseille: fans knokken met spelers

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille in de Franse competitie is gigantisch uit de hand gelopen. Een kwartier voor tijd kwamen supporters van Nice massaal het veld op om te knokken met spelers van Marseille.

De hele wedstrijd waren de fans van Nice zich aan het misdragen, vooral door bij elke hoekschop en inworp de bezoekende spelers te bekogelen met flesjes en andere objecten.

Provocaties worden Payet teveel

In de slotfase werd het Marseille-ster Dimitri Payet te veel en besloot hij een flesje dat naar zijn hoofd was geslingerd terug richting de fans te gooien. Gevolg: de fans bestormden het veld. Daarbij probeerden ze de spelers van Marseille aan te vallen.

Tot overmaat van ramp kwam het vervolgens ook nog eens tot opstootjes tussen de spelers en staf van beide teams onderling.

Een supporter van Nice probeert Marseille-speler Payet te trappen

De wedstrijd werd definitief gestaakt toen Marseille na anderhalf uur oponthoud weigerde verder te spelen, terwijl de spelers van Nice weer op het veld stonden. Het is niet bekend of het duel nog hervat wordt of dat er een reglementaire zege voor Nice komt. De thuisploeg leidde met 1-0 door een goal van Kasper Dolberg.

Het parket in Nice is maandagochtend een onderzoek gestart naar de incidenten. "Een onderzoek is gaande, maar op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen", aldus het parket.

Toen het duel stillag, kwamen de voorzitters van beide clubs, de scheidsrechter en de veiligheidsdienst bijeen om te bespreken of de wedstrijd hervat kon worden. "De scheidsrechter aarzelde, omdat hij niet zeker was van de veiligheid. De veiligheidsdiensten garandeerden dat er de rest van de wedstrijd geen problemen zouden zijn", vertelde Jean-Pierre Rivère, de voorzitter van Nice, daarover later op de website van de club.

"Ik sprak met de supporters om hen te vertellen dat wat ze hadden gedaan op het gebied van flessengooien niet acceptabel was. Ze verzekerden me twee keer dat er geen problemen zouden zijn. Ik was ervan overtuigd dat het goed zou komen. Marseille wilde helaas niet doorgaan", aldus Rivère, die zegt niet goed te begrijpen waarom de bezoekers de resterende vijftien minuten niet wilden uitspelen.

Zijn collega van Marseille, Pablo Longoria, liet in een video via Twitter weten dat de veiligheid van zijn spelers niet gegarandeerd kon worden en dat de ploeg daarom besloot niet door te gaan.

"De Ligue 1 (de organisatie van de Franse competitie, red.) besloot dat de wedstrijd zou moeten worden hervat, maar wij besloten om dat niet te doen vanwege de veiligheid van onze spelers die waren aangevallen", lichtte de voorzitter toe. "Dit is al de tweede keer dit seizoen dat we in deze situatie terecht zijn gekomen."

Hij doelde op de wedstrijd tegen Montpellier van 8 augustus, die ook uit de hand was gelopen nadat spelers diverse keren met flessen waren bekogeld vanuit het publiek. Marseille-speler Valentin Rongier kreeg een fles tegen zijn hoofd gegooid en verliet het veld met een bloedende hoofdwond.

"Toen besloten we om door te spelen. Wat vandaag gebeurde, is totaal onacceptabel", aldus Longoria.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl