Justin Kluivert viert het doelpunt van Kasper Dolber
NOS Voetbal•

OGC Nice, met Rosario en Kluivert in de basis, vernedert titelhouder Lille: 0-4

OGC Nice heeft in de Franse Ligue 1 voor een daverende verrassing gezorgd. Titelhouder Lille werd in eigen huis met 0-4 vernederd. Oud-Ajacied Kasper Dolberg was de uitblinker met twee goals. PSG wist zonder Lionel Messi Strasbourg te verslaan.

Met Justin Kluivert en Pablo Rosario in de basis, maar zonder de geblesseerde Calvin Stengs, beleefde Nice een droomstart in Lille. Door doelpunten van Dolberg en Hicham Boudaoui stond de ploeg van Christophe Galtier, die vorig seizoen nog kampioen werd met Lille, na vijf minuten al met 0-2 voor.

Waar het Nice vorige wedstrijd tegen Stade de Reims in negentig minuten niet lukte om te scoren (0-0) had de ploeg nu weinig moeite om het net te vinden. Nog voor rust werd het uit een strafschop van Amine Gouiri zelfs 0-3 voor Nice.

Kasper Dolberg viert zijn doelpunt tegen Lille

Uitblinker Dolberg zorgde voor het slotakkoord en maakte met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de vernedering compleet. Bij Lille deed Sven Botman negentig minuten mee.

Geen Messi bij PSG

Bij Paris Saint-Germain zat Lionel Messi nog niet bij de selectie. De superster maakte deze week de overstap van FC Barcelona naar PSG.

Ook zonder Messi liet PSG zien te kunnen winnen. In het Parc des Princes van de Franse hoofdstad werd Strasbourg verslagen met 4-2. Georginio Wijnaldum was basisspeler in de formatie van de Argentijnse coach Mauricio Pochettino. Hij werd enkele minuten voor tijd vervangen.