Een supporter van Nice probeert Marseille-speler Payet te trappen
NOS Voetbal

Nice krijgt straf voor bestormen veld door fans: tribune blijft voorlopig leeg

OGC Nice is door het regionale bestuur bestraft voor de rellen tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille. De zuidtribune achter een van de doelen, de plek waar supporters afgelopen zondag het veld bestormden om te vechten met spelers van Marseille, moet de komende vier thuiswedstrijden leeg blijven.

Tientallen supporters van Nice kwamen in de slotfase van de wedstrijd het veld op en zochten de confrontatie met spelers van Marseille. Dat deden ze nadat Marseille-ster Dimitri Payet een flesje waarmee hij was bekogeld, teruggooide richting de tribune.

Bekijk hier de beelden:

Bekijk de chaos op het veld bij Nice-Marseille: fans knokken met spelers

In de chaos ontstonden er ook opstootjes tussen spelers en staf van beide teams. De wedstrijd werd definitief gestaakt toen Marseille na anderhalf uur oponthoud weigerde verder te spelen, terwijl de spelers van Nice weer op het veld stonden. De stand was 1-0 in het voordeel van Nice. Oud-Ajacied Kasper Dolberg maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Nice staan sinds deze zomer drie Nederlanders onder contract: Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs. Laatstgenoemde ontbrak nog, maar Rosario en Kluivert speelden wel.

Het parket in Nice is een onderzoek gestart naar de rellen. Een 28-jarige man die ervan wordt verdacht een speler van Olympique Marseille te hebben geslagen, is opgepakt en in hechtenis genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl