NOS SportAangepast

Bloemendaal wint topper van Kampong, hockeysters Den Bosch denderen door

In de hoofdklasse mannen heeft koploper Bloemendaal de aanval van Kampong afgeslagen in de strijd om de koppositie. Vooraf was het verschil tussen de twee ploegen slechts een punt, dankzij de 2-1 winst gaat Bloemendaal weer comfortabeler aan de leiding.

Een welkome zege voor de landskampioen, dat een aantal moeizame weken kende met een gelijkspel tegen Rotterdam (4-4) en verlies tegen Pinoké (1-2).

Florian Fuchs zette Bloemendaal op voorsprong, waarna Roel Bovendeert de marge verdubbelde. In de slotfase zette Kampong flink aan en drong Bloemendaal ver terug, maar echte kansen kon de ploeg van Roelant Oltmans niet creëren. Jip Janssen bracht de 2-1 nog op het scorebord, maar verder dan dat kwam Kampong niet meer.

Bloemendaal slaat aanval Kampong af en gaat comfortabeler aan de leiding

In achtervolging op Kampong deden Pinoké, Amsterdam en HGC goede zaken. Alle drie wisten ze, zij het niet eenvoudig, hun wedstrijden te winnen. Pinoké won met 4-2 bij laagvlieger SCHC en is Kampong tot op drie punten genaderd. Amsterdam en HGC troffen met Oranje-Rood en Klein-Zwitserland directe concurrenten en wonnen beide met 3-2.

Onderin de hoofdklasse pakte hekkensluiter Hurley na vijftien wedstrijden zijn tweede punt van het seizoen. Indra Aerts benutte in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Tilburg een strafcorner en schonk zijn ploeg een welkom punt, hoewel de achterstand op SCHC nog altijd vijf punten is.

Ook Jeroen Hertzberger stelde met een benutte strafcorner een punt veilig. Tegen Den Bosch sleepte de international met zijn 500ste doelpunt in zijn loopbaan de 2-2 voor Rotterdam binnen.

Margot van Geffen

In de hoofdklasse vrouwen gaat het Den Bosch, ondanks de onrustige periode bij hockeygrootmacht op het veld nog altijd voor de wind. De wedstrijd tegen het Utrechtse Kampong werd zondagmiddag met 3-0 gewonnen.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat de regerend landskampioen aan het eind van het seizoen liefst drie topspeelsters kwijtraakt. Aanvaller Lidewij Welten gaat naar Kampong. Marloes Keetels stopt. Zij gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière. En verdediger Margot van Geffen speelt vanaf volgend seizoen bij HGC.

Tegen de toekomstige club van Welten begon de koploper van de hoofdklasse voortvarend. Al na twee minuten stond de 1-0 op het scorebord dankzij Joosje Burg. De vertrekkende speelsters Keetels en Van Geffen zorgden vervolgens voor het tweede en derde doelpunt, waardoor Den Bosch met een 3-0 zege van het veld liep.

HGC en Amsterdam spelen gelijk

De topvorm bij Amsterdam, dat vorig seizoen de finale van de play-offs om het landskampioenschap verloor van Den Bosch, is nog ver te zoeken. De huidige nummer drie van de ranglijst speelde met 1-1 gelijk bij HGC.

Marijn Veen redt een punt voor Amsterdam

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Amsterdam. Een schot van Maria Verschoor werd gered door HGC-keeper Anke van Goudoever en een strafcorner van Floor de Haan werd door de defensie van HGC geneutraliseerd.

Ook Fay van der Elst was met een schot op de paal dicht bij de openingstreffer, maar aan het begin van het vierde kwart was het HGC dat via Dirkie Chamberlain op voorsprong kwam. Marijn Veen redde in de slotfase een punt voor Amsterdam, door de gelijkmaker binnen te schieten.

De volgende speelronde van de hoofdklasse staat voor komende donderdag op het programma. Dan speelt Amsterdam tegen Pinoké en Den Bosch tegen Victoria.

Bekijk in de fotocarrousel hieronder alle uitslagen en de stand van de hoofdklassen voor mannen en vrouwen.

  • NOS
    Uitslagen in de hoofdklasse
  • NOS
    Stand in de hoofdklasse
  • NOS
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl