ANP
NOS Sport

Keetels stopt na dit seizoen met hockey: 'Toe aan andere dingen'

Marloes Keetels beëindigt na dit seizoen haar hockeyloopbaan. De 169-voudig international zal komende zomer tijdens het WK in Nederland en Spanje haar laatste wedstrijden spelen.

"Ik voel dat de belangen in mijn leven aan het verschuiven zijn", verklaart Keetels haar keuze. "De echte wil om alles voor het hockey opzij te zetten is er niet meer. Ik ben toe aan andere dingen in mijn leven."

"Vroeger snapte ik het niet als de oudere speelsters dat zeiden, maar nu wel. Het zit 'm in simpele dingen. Dat ik straks op vakantie kan zonder een trainingsschema bijvoorbeeld."

Overvolle prijzenkast

De 28-jarige middenvelder speelde haar hele carrière voor Den Bosch, waarmee ze negen keer landskampioen werd en zeven Europa Cups veroverde. Ook met Oranje speelde ze een overvolle prijzenkast bij elkaar: twee wereldtitels, drie Europese titels en olympisch zilver (2016) en goud (2021).

Keetels: "Maar als je naar de hoogtepunten vraagt, dan denk ik toch eerder aan de lol die we onderweg met elkaar hebben beleefd dan aan de medailles die we hebben behaald."

Pro Shots
Marloes Keetels won liefst tien hoofdprijzen met Oranje

Haar besluit om te stoppen staat naar eigen zeggen los van "het proces waar we nu in zitten met het Nederlands team", verwijst Keetels naar de angstcultuur waarover meerdere internationals de afgelopen maanden hun beklag hebben gedaan en waarnaar momenteel onderzoek wordt gedaan.

"Ik wist al een paar jaar dat ik dit seizoen deze keuze zou gaan maken." Ook in de keuze om naast haar interlandloopbaan ook maar meteen met clubhockey te stoppen is de middenvelder stellig.

"Topsport is voor mij alles of niets. Iets daartussen bestaat niet. Ik noem dat de Caia-manier, vernoemd naar Caia van Maasakker, die vorige zomer ook gelijktijdig bij Oranje en haar club is gestopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl