Demonstratie op het Museumplein
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Honderden demonstranten tegen het coronabeleid, opnieuw op het Museumplein

In Amsterdam is vandaag opnieuw gedemonstreerd tegen het coronabeleid. Aanleiding van de protestactie van United We Stand Europe was de demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein precies een jaar geleden, waarbij de ME optrad en 58 mensen oppakte. Volgens NH Nieuws is de demonstratie van vandaag rustig verlopen.

Op het plein kwamen honderden mensen samen, veel van hen droegen spandoeken of vlaggen. De meesten maken zich zorgen over de inperking van vrijheden en ze zijn bang dat nu teruggedraaide coronamaatregelen weer terugkomen.

"De minister heeft gezegd dat hij de maatregelen in de ijskast stopt. Dat betekent niet dat het is afgelopen", zegt een demonstrant:

'De strijd is nog niet gestreden'

Na een aantal toespraken vertrokken de betogers voor een 'Mars voor Verbinding' door Amsterdam.

Er werd ook betoogd tegen de aanhouding van Willem Engel. Die werd woensdag opgepakt in Rotterdam op verdenking van opruiing, omdat hij gedurende een lange periode opruiende coronagerelateerde berichten zou hebben geplaatst op sociale media. Engel is oprichter en voorman van actiegroep Viruswaarheid en wordt gezien als het gezicht van de anti-coronamaatregelenbeweging in Nederland.

Het Museumplein en de directe omgeving zijn tot vanavond 21.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Die beslissing is genomen omdat er een kans is dat personen met wapens naar het plein willen komen, schrijft NH Nieuws.

Advertentie via Ster.nl