Iga Swiatek juicht na haar overwinning op Simona Halep
NOS Sport

Swiatek en Sakkari naar finale Indian Wells, titelhoudster Badosa naar huis

De Poolse tennisster Iga Swiatek en Griekse Maria Sakkari hebben de finale van het WTA-toernooi van Indian Wells bereikt. Swiatek versloeg Simona Halep in de halve finale in twee sets 7-6 (6), 6-4. Sakkari was te sterk voor de Spaanse titelhoudster Paula Badosa: 6-2, 4-6, 6-1.

Swiatek, de nummer drie van de wereld, maakte tegen Halep in beide sets een break achterstand ongedaan. Ook poetste ze in de tiebreak twee setpunten van de toernooiwinnares van 2015 weg.

Het kalenderjaar is goed begonnen voor de 20-jarige Swiatek. Het is al de tiende overwinning op rij voor de Poolse, die in 2022 nog niet verloren heeft. Vorige maand greep ze in Doha haar vierde titel op de WTA-tour, door onder andere Sakkari te kloppen in de halve finales.

Maria Sakkari in actie tegen Paula Badosa

De Griekse nummer zes van de wereld schakelde in Indian Wells Badosa uit. Sakkari overklaste de Spaanse titelverdedigster in de eerste set en trok die eenvoudig naar zich toe.

De opslag van Badosa begon in de tweede set beter te lopen en daarmee trok ze de stand gelijk. Een set later had Sakkari een antwoord gevonden op de service van Badosa en wist ze de Spaanse driemaal te breken.

De 26-jarige Sakkari barste na afloop in tranen uit. Van de laatste veertien halve finales, had ze er slechts twee gewonnen. "Ik werk mijn hele leven om dit te bereiken", doelt ze op het halen van de eindstrijd op grote toernooien. "Dit betekent veel voor me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl