De chihuahua's zaten vastgebonden aan een paal
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Alle gedumpte chihuahua's Geldermalsen vinden nieuw huis

De 24 gedumpte chihuahua's die in januari werden gevonden in Geldermalsen, hebben allemaal een nieuw thuis gevonden. Dat meldt stichting Dierenasiel Tiel, waar de honden de afgelopen tijd verbleven. "Er zijn geen hondjes meer te adopteren."

De huisdieren werden gevonden door een wandelaar. Die zag dat ze met dunne touwtjes waren vastgebonden aan een paal. Een paar honden hadden zich los weten te maken en hadden zich in een struik verstopt. De chihuahua's waren er slecht aan toe. Sommige dieren waren sterk verwaarloosd.

De honden werden ondergebracht bij een dierenasiel in Tiel, dat al snel werd overspoeld met reacties van bezorgde hondenliefhebbers. Ruim 200 mensen lieten weten dat ze een hondje wilden adopteren.

Frida Dollekens adopteerde één van de gedumpte chihuahua's

Zo ook Frida Dollekens uit Nijmegen. Ze vertelt aan Omroep Gelderland dat ze erg was aangedaan toen ze in januari de hondjes op tv zag. "Ik kon er 's nachts niet van slapen. Ik dacht: ik moet alles doen om minstens een zo'n beestje te redden."

Ze meldde zich daarom bij het dierenasiel. "Al was dat het lelijkste hondje, dat interesseerde me niet. Het ging mij er alleen om zo'n beestje te helpen", blikt Dollekens terug.

Inmiddels woont chihuahua Lana al zo'n twee maanden bij Dollekens. Het gaat naar omstandigheden goed met het hondje: "Ze kon nog niet eens ergens op springen, ze wist helemaal niets van de wereld. Het beestje moet al die jaren inhalen en dat lukt nou behoorlijk goed." Dollekens hoopt op een goede toekomst voor de chihuahua. "Ik zou haar ook niet meer kunnen missen, het beestje hoort bij ons."

Advertentie via Ster.nl