De hondjes waren zwaar verwaarloosd Persbureau Heitink

Langs een weg in Geldermalsen zijn 24 verwaarloosde chihuahua's gevonden. De hondjes zaten vastgebonden aan een paal en waren onderkoeld.

De dieren werden vanochtend aan de Zeedijk door een wandelaar gevonden. De touwen waarmee de dieren waren vastgebonden waren door elkaar heen gedraaid. Enkele honden wisten los te breken en zaten in een struik verstopt, meldt Omroep Gelderland.

"De vrijwilligers die er waren zeiden: 'het is gewoon moeilijk om niet te huilen'", zegt Marja van Gessel van de Dierenambulance tegen de regionale omroep. "Het is sneu en gemeen", zegt ze. "Dit maak je echt niet vaak mee."

Medewerkers van de dierenambulance ontfermden zich over de honden:

Onderkoelde chihuahua's gered door dieren ambulance

Toen de hondjes werden losgeknipt ging het nog bijna mis, vertelt Van Gessel. "Dat was link, de hondjes werden enthousiast omdat er mensen waren en vergaten het touw. Daardoor verhingen ze zichzelf. De vrijwilligers hebben toen meteen de touwtjes doorgeknipt."

Sommige hondjes waren zwaar verwaarloosd. "Eentje was half kaal - oud, jong, zwanger, er zat van alles tussen", zegt Van Gessel. Wie de hondjes heeft achtergelaten is niet bekend. "Je weet de omstandigheden natuurlijk niet, maar dat ze zijn gedumpt staat voor ons vast." De chihuahua's zijn naar het asiel gebracht.

Van Gessel laat weten dat er aangifte is gedaan. "Er zijn inmiddels via sociale media bij ons tips binnengekomen, waarvan we een tip naar de politie hebben gestuurd", zegt ze. "We hopen dat de dader of daders snel worden gevonden."

STER reclame