Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie hebben vorige week 61 honden uit een woning in Twente gehaald. De dieren hadden een vervuilde vacht en leefden in donkere ruimtes, kattenbenches of kastjes. De vloer van het huis was besmeurd met uitwerpselen en urine, schrijft RTV Oost.

De dieren, stuk voor stuk kleine rashonden, werden aangetroffen bij een controle in een gemeente in Twente. In welke plaats wil de inspectiedienst niet zeggen. "Anders wordt het te gemakkelijk te herleiden en dat willen we voorkomen", zegt een woordvoerder.

De controle vond plaats nadat er eerder al inspecteurs aan de deur stonden en er zo'n 25 hondjes werden aangetroffen. Destijds kreeg de eigenaresse de opdracht om de situatie te verbeteren.

De vloer in de woning lag bezaaid met uitwerpselen Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Bij de nieuwe controle afgelopen woensdag bleken er veel meer dieren in huis te zijn. De vrouw probeerde nog een deel van de honden in kastjes en benches te verstoppen, maar die werden ontdekt. De inspecteurs troffen ook vier vogels aan in smerige kooien.

Aangifte

Omdat de situatie van de honden niet was verbeterd maar juist verslechterd, zijn alle dieren in beslag genomen. De honden zijn opgevangen en nagekeken door een dierenarts. Tegen de eigenaresse is aangifte gedaan.

STER reclame