Michael van Gerwen
NOS Sportβ€’β€’Aangepast

Van Gerwen sluit goede week af in mineur na nederlaag op Premier League of Darts

Michael van Gerwen is in de zesde speelronde van de Premier League of Darts al in de kwartfinales uitgeschakeld. De Brabander verloor met 6-4 in legs van Welshman Gerwyn Price. Daardoor sluit Van Gerwen een goede week op een teleurstellende manier af.

Van Gerwen won de afgelopen twee speelronden van de Premier League of Darts en pakte daardoor vorige week de koppositie na zeven speelrondes. Van Gerwen won afgelopen zondag en passant ook nog de German Darts Championship, zijn eerste Euro Tour-titel in drie jaar.

Gary Anderson werd de verrassende winnaar van de zesde speelronde. De Schot stond onderaan, maar won de finale van zijn oud-protegΓ© Michael Smith met 6-4.

De Premier League kent dit seizoen een nieuw format. Acht darters spelen in zestien rondes telkens een minitoernooi, met een kwartfinale, halve finale en finale in een best-of-11 legs. Hoe verder je komt, hoe meer punten je verdient. Organisator PDC hoopt zo op meer spanning tijdens de avonden.

Gerwyn Price

Grote vraag voor de kwartfinale tussen Van Gerwen en Price, de nummer 2 op de wereldranglijst, was hoe het met hand van Price ging. Vorige week meldde hij zich af met een handblessure en een paar dagen geleden plaatste Price een foto op Twitter van een opgezette hand.

Toch leek hij daar weinig last van te hebben en was het niveau gelijk hoog van beide kanten. Nadat Van Gerwen even moest inkomen kwam hij met 3-1 voor in legs door een hoge 144-finish. Niet veel later stond het al 3-3, met een 130-finish van Price.

Van Gerwen scoorde steeds slechter en Price kwam moeiteloos op 5-3, waardoor hij nog maar één leg nodig had om te winnen. Van Gerwen gooide daarna in zijn eigen leg onder grote druk 120 uit en moest vervolgens breken om een beslissende leg af te dwingen. Dat lukte hem niet, waardoor Price door ging naar de halve finales.

Met Anderson vs. Smith troffen de nummers laatst en één-na-laatst elkaar in de finale. Daarin haalde Anderson een door hem nog niet eerder in de Premier League vertoond hoog niveau. Met een gemiddelde van ruim boven de honderd won hij met 6-4 en pakte hij zijn eerste dagoverwinning in deze competitie.

Volgende week reist het hele circus naar Rotterdam. In Ahoy wordt daar op donderdag 24 maart de zevende speelronde van de Premier League gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl