Arnaut Danjuma viert het Villarreal-feestje
NOS Voetbal

Villarreal en Danjuma schakelen Juventus en De Ligt uit in Champions League

Villarreal heeft zich voor het eerst in dertien jaar geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In een wedstrijd waar Juventus lang aan het langste eind leek te trekken, pakten de effectieve Spanjaarden in Turijn de volle buit (0-3). De eerste wedstrijd was in 1-1 geëindigd.

Met Matthijs de Ligt (Juventus) en Arnaut Danjuma (Villarreal) stonden twee Nederlandse internationals op het veld.

Hoewel er in de eerste helft niet werd gescoord, was het eerste bedrijf erg levendig. Het spel golfde op en neer, met de grootste kansen voor Juventus. Voorhoedespelers Alvaro Morata en Dusan Vlahovic stuitten samen meerdere keren op de goed keepende Gerónimo Rulli. Vlahovic, het Servische wonderkind, schoot na een goede loopactie ook nog een keer van dichtbij op de lat.

Villarreal stond absoluut niet met de rug tegen de muur, maar kon ook niet echt een vuist maken. Alleen middenvelder Giovani Lo Celso werd gevaarlijk middels een afstandsschot dat net naast ging.

Arnaut Danjuma (L) en Matthijs de Ligt

In het begin van de tweede helft leek de wedstrijd er niet spectaculairder en beter op te worden, wel spannender. Juventus werd dominanter, al stonden daar geen noemenswaardige kansen tegenover. Villarreal plooide verder terug. Op enkele momenten na dan.

Villarreal-middenvelder Francis Coquelin dook ongeveer een kwartier voor het eindsignaal op in het zestienmetergebied en ging over de knie bij de Italiaanse verdediger Daniele Rugani. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. De strafschop werd benut door Gerard Moreno (0-1). Het eerste schot op goal van de Spanjaarden.

Het tweede 'schot' was ook gelijk raak. Pau Torres werkte de bal vanuit een corner in de goal (0-2). Juventus was na deze goal geknakt en dus kon Villarreal nog een keer gevaarlijk uitrukken. De Ligt wierp zichzelf voor een schot en kreeg de bal in het strafschopgebied op de hand. Danjuma mocht nu aanleggen vanaf elf meter en deed hetzelfde als zijn teamgenoot: scoren (0-3).

Europees succes

Villarreal won vorig seizoen al de Europa League en is voorlopig dus ook bezig aan een triomftocht op het hoogste niveau. Juventus, dat al jarenlang droomt van de Champions League-titel, wordt nu voor het derde seizoen op rij uitgeschakeld in de achtste finales van het miljardenbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl