Renan Lodi
NOS Voetbal

Lodi kopt Atlético naar kwartfinales Champions League ten koste van United

Atlético Madrid heeft zich na een krappe zege op Manchester United geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Braziliaan Renan Lodi tekende aan het einde van de eerste helft voor de enige goal van de wedstrijd (0-1).

Het eerste duel eindigde drie weken geleden in Madrid in 1-1, waardoor Atlético voor de zesde keer in de laatste negen seizoenen in de kwartfinales staat.

Onbewust in de weg

De start van United op het eigen Old Trafford was nog veelbelovend. Anthony Elanga, in de heenwedstrijd nog trefzeker, dacht de 1-0 te maken, maar zag doelman Jan Oblak onbewust redden met diens hoofd.

Cristiano Ronaldo

Een knal van Rodrigo De Paul, die door David De Gea knap gekeerd werd, leidde een goede fase van Atlético in. Na een afgekeurde goal van João Félix wegens buitenspel telde het bekeken kopdoelpunt van Lodi wel.

United-speler Fred had vlak daarvoor nog een duw gekregen, waardoor de frustratie bij Cristiano Ronaldo groot was. Tegen geen enkele club speelde de Portugees meer wedstrijden dan tegen Atlético (36), maar ondanks de 25 treffers in die duels kon Ronaldo zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen.

Na de rust ebden de krachten bij United snel weg. Alleen Raphaël Varane zette Oblak nog aan het werk met een kopbal, maar meer gaten konden er niet in de Madrileense muur geslagen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl