In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Agenten gewond bij ongeregeldheden bij Arena

Bij ongeregeldheden gisteravond bij de Johan Cruijff Arena in Amsterdam hebben agenten brandwonden en gehoorschade opgelopen, meldt de politie. De ongeregeldheden vonden plaats voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Benfica.

De politie greep gisteren in aan het einde van een grote sfeeractie op het plein naast de Arena. Volgens de politie was er na de sfeeractie een massale toeloop naar een van de ingangen van het stadion waar een deel van de supporters probeerde, buiten de draaihekken om, het stadion binnen te komen.

Daarbij werd grof geweld gebruikt, ook tegen de politie die de stewards ondersteunde, meldt AT5. "Er werd onder andere met zwaar vuurwerk en stalen buizen naar de politie gegooid", aldus de politie. De agenten die hierbij gewond raakten, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, meldt NH Nieuws.

Aanhoudingen

Rond de wedstrijd zijn negen mensen aangehouden voor de ongeregeldheden. Verder is de politie een onderzoek gestart en zijn er beelden veiliggesteld om daarmee meer verdachten op te kunnen sporen. Ook roept de politie mensen die meer informatie hebben op om zich te melden.

Ajax verloor gisteren met 0-1 van Benfica, waardoor de club uit Amsterdam in de achtste finales van de Champions League is uitgeschakeld.

Advertentie via Ster.nl