Seeding N'Diaye doet zijn beklag bij de scheidsrechter
NOS Voetbal

Dordrecht-speler N'Diaye doet aangifte tegen MVV-fans na racisme

FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye heeft aangifte gedaan tegen de supporters van MVV Maastricht die hem ruim twee weken geleden racistisch zouden hebben bejegend. De Limburgse club legde al eerder zelf twee fans een stadionverbod op voor de eigen Geusselt.

De wedstrijd FC Dordrecht-MVV Maastricht in de eerste divisie werd op vrijdag 25 februari kort voor het eind stilgelegd toen N'Diaye de scheidsrechter liet weten dat hij zich door aanhangers van MVV racistisch bejegend voelde. De Franse verdediger liep vervolgens zichtbaar geëmotioneerd van het veld af.

Punt maken

Na het duel, dat uiteindelijk wel weer kort hervat werd, vertrok de 23-jarige N'Diaye naar Frankrijk om bij te komen. Eind vorige week keerde hij terug in Nederland, waar hij zaterdag aangifte deed en maandag inviel in de wedstrijd tegen TOP Oss.

"Hij is lekker uitgerust en wil er een dikke streep onder zetten. Hij kan weer verder", aldus een woordvoerder van FC Dordrecht. De aangifte was gedaan "om een punt te maken".

De KNVB doet nog onderzoek naar het incident, waarna het stadionverbod voor beide MVV-supporters voor het hele land kan gaan gelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl