Seydine N'Diaye gaat naar de scheidsrechter
NOS Voetbal

MVV legt twee 'racistische knapen' stadionverbod op, gaat in overleg met KNVB en OM

Voetbalclub MVV Maastricht heeft twee mannen een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van racistische leuzen jegens FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye. Nadat de club uit Limburg onderzoek had gedaan, kreeg het de twee "racistische knapen in het vizier".

Vrijdagavond werd de wedstrijd in de eerste divisie tussen beide clubs vlak voor tijd stilgelegd. Eén van de spelers van Dordrecht, de Franse verdediger Seydine N'Diaye, attenteerde de scheidsrechter erop dat hij door aanhangers van de thuisclub racistisch zou zijn bejegend.

MVV gaf kort na de wedstrijd al een eerste verklaring uit waarin het stelde de zaak te onderzoeken. "Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie", zegt algemeen directeur Erik Noor in een nieuwe verklaring. "Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis."

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat MVV in verlegenheid wordt gebracht door de eigen achterban. In 2020 werd aanvaller Issa Kallon van Cambuur racistisch bejegend door de supporters van MVV. De KNVB stelde toen een onderzoek in naar het incident tijdens het duel. Pas maanden later werd een 21-jarige man door het OM vervolgd en kreeg hij een geldboete van 350 euro opgelegd.

Maandag heeft de Maastrichtse club overleg met de KNVB en het Openbaar Ministerie, maar MVV legt de mannen in ieder geval al een stadionverbod op. Hoe lang dit verbod geldt, is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl