De nieuwe Willem II-trainer Kevin Hofland
NOS VoetbalAangepast

Hofland moet als opvolger van Grim Willem II voor degradatie behoeden

Kevin Hofland wordt de nieuwe trainer van Willem II. De 42-jarige oud-prof volgt de vorige week ontslagen Fred Grim op bij de Tilburgers die na een vrije val op de ranglijst in degradatienood terecht zijn gekomen. Willem II staat na de nederlaag van zondag bij Fortuna Sittard op de zestiende plaats.

'Het is gemakkelijker om in te stappen bij een club waar het goed gaat", reageert Hofland op de website van zijn nieuwe werkgever op de aanstelling. "Willem II is een mooie club die in de Eredivisie thuishoort. Dat moet zo blijven en dat motiveert mij enorm om een uitdaging als deze aan te gaan."

Meer kandidaten

Zeljko Petrovic, die Willem II vorig jaar als ad-interim voor degradatie behoedde, behoorde naar verluidt ook tot de kandidaten, maar de 56-jarige Montenegrijn had al vergaande afspraken met een club in Qatar. Willem II zou een contract voor anderhalf seizoen voor hem klaar hebben liggen.

John van den Brom, die eind vorig jaar zijn biezen kon pakken bij het Belgische Genk, bleek geen interesse te hebben.

Willem II bereikte zondagavond een akkoord met Hofland, die eerder Fortuna Sittard als hoofdtrainer onder zijn hoede heeft gehad. Daar werd hij in november 2020 na negen competitiewedstrijden alweer ontslagen, al was hij sinds februari 2018 als assistent-trainer al nadrukkelijk bij het eerste elftal betrokken en medeverantwoordelijk voor de promotie naar de eredivisie in 2018.

Daarna vergezelde de voormalige verdediger, die zeven interlands op zijn naam heeft staan, afgelopen zomer trainer Mark van Bommel als assistent bij het Duitse VfL Wolfsburg, maar ook dat avontuur was geen lang leven beschoren.

'Mes tussen de tanden'

Met Denny Landzaat op de bank verloor Willem II zondag met 1-0 bij Fortuna Sittard, dat daardoor op doelsaldo de Tilburgers passeerde en nu op de vijftiende plaats staat.

Hofland liet al doorschemeren wat zijn plan van aanpak wordt. "Iedere trainer houdt van verzorgd voetbal, maar de vraag is of dat altijd realistisch is. In deze fase van de competitie wordt van spelers gevraagd om met het mes tussen de tanden te spelen. Die mentaliteit wordt van iedere speler gevraagd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl