NOS Sport

Football-legende Tom Brady ziet Ronaldo stralen en plakt er toch nog een jaar aan vast

American football-legende Tom Brady gaat toch door. De 44-jarige Amerikaan kondigde onlangs zijn afscheid aan, maar keert nu terug op zijn schreden en zal komend jaar opnieuw uitkomen voor Tampa Bay Buccaneers.

"De afgelopen twee maanden heb ik me gerealiseerd dat mijn plaats nog steeds op het veld is en niet op de tribune", schrijft de zevenvoudig winnaar van de Super Bowl op Twitter. "Die tijd zal ooit komen, maar nu nog niet." Brady stelt dat er nog "onafgemaakte zaken" voor hem klaarliggen en sluit zijn tweet af met "LFG", wat staat voor Let's freaking go.

Brady maakte op 1 februari bekend dat hij na 22 jaar een eind maakte aan zijn carrière, om zich te focussen op zijn familie en gezondheid. Hij sprak toen van een moeilijk besluit, maar naar eigen zeggen kon hij het niet meer opbrengen om zich 100 procent in te zetten voor zijn sport.

Beste aller tijden

Brady wordt door velen gezien als de beste quarterback aller tijden en werd meerdere keren gekozen tot meest waardevolle speler van de National Football League. Hij won zes keer de Super Bowl met New England Patriots en één keer met Tampa Bay Buccaneers, voor het laatst in 2021.

Afgelopen seizoen kon Brady dat niet herhalen: de Buccaneers werden in de play-offs uitgeschakeld door de latere finalist Los Angeles Rams. Wel kon Brady afgelopen jaar weer een persoonlijk succes noteren. Hij gooide van alle quarterbacks in de NFL de meeste touchdown-passes.

Brady meets Cristiano Ronaldo

Zaterdag was Brady op uitnodiging van de familie Glazer, eigenaar van Tampa Bay Buccaneers en Manchester United, nog op Old Trafford.

Daar zag hij de 37-jarige Cristiano Ronaldo stralen als vanouds met een hattrick in de topper tegen Tottenham Hotspur.

Hoewel de meeste volgers op het verkeerde been werden gezet, hielden de Buccaneers na het aangekondigde afscheid nadrukkelijk de deur open voor hun superster.

Brady is overigens niet de enige grote naam in de NFL die de fans verraste met zijn toekomstplannen.

Rodgers blijft in Green Bay

Ook Aaron Rodgers, de 38-jarige quarterback van Green Bay Packers, maakte deze week een einde aan de geruchten over een vertrek of zelfs een mogelijk pensioen.

Rodgers werd afgelopen seizoen voor de vierde keer uitgeroepen tot Most Valuable Player van de competitie. Brady viel die eer drie keer te beurt, maar tegen diens zeven Superbowl-zeges kan Rodgers niet op.

Komend seizoen zal Rodgers opnieuw een gooi mogen doen naar de hoogste eer. Hij blijft in Green Bay.

De grootste transfer van de afgelopen dagen is die van quarterback Russell Wilson, die na tien seizoenen afscheid neemt van Seattle Seahawks.

Wilson leidde de Seahawks acht keer naar de play-offs en schreef geschiedenis door in 2012 voor het eerst in de clubgeschiedenis de Superbowl te winnen.

Na twee teleurstellende seizoenen maakt de 33-jarige Wilson nu de overstap naar Denver Broncos, die zijn komst aankondigde met een verwijzing naar de film Cast Away met Tom Hanks.

In die film spoelt Hanks na een vliegtuigongeluk aan op een onbewoond eiland. Uit eenzaamheid begint hij te praten met een volleybal.

Hij tekent een gezicht op de bal en noemt hem Wilson.

Kaepernick hint op rentree

De grootste sensatie zou echter een terugkeer zijn van Colin Kaepernick in de NFL. Op sociale media laat de 34-jarige Kaepernick weten klaar te zijn voor een comeback.

Kaepernick was van 2012 tot en met 2016 de charismatische quarterback van San Francisco 49ers en leidde zijn ploeg in zijn tweede jaar naar de Superbowl.

Vanaf 2016 werd hij het gezicht van de Black Lives Matter-beweging. Zo was het Kaepernick, die het knielen voor de wedstrijd tijdens het het Amerikaanse volkslied introduceerde.

Zijn protest kwam Kaepernick duur te staan. Mede gevoed door de oproepen van president Donald Trump om knielende spelers uit de NFL te verbannen, werd de quarterback de deur gewezen in San Francisco.

Colin Kaepernick (in het midden) knielt in 2016 samen met teamgenoten Eli Harold (links) en Eric Reid (rechts) tijdens het Amerikaanse volkslied

Dat de als conservatief bekendstaande eigenaren van de 32 NFL-clubs vervolgens de rangen sloten tegen een terugkeer van Kaepernick geldt als een publiek geheim.

En meer dan dat. Een door Kaepernick aangespannen rechtzaak tegen de NFL vanwege uitsluiting vanwege zijn politieke overtuiging leidde in 2019 tot een schikking.

In de afgelopen jaren leken de Seattle Seahawks als enige bereid om Kaepernick een kans te geven. Na een proefperiode in 2017 kwam het uiteindelijk niet tot een contract, iets wat coach Pete Carroll achteraf betreurde.

Laten die Seahawks nu net hun beste quarterback zijn kwijtgeraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl