NOS Sport

Heeft Brady zijn laatste bal gegooid? 'Denk niet verder dan vijf minuten vooruit'

Heeft Brady zijn laatste bal gegooid? 'Kan me niet voorstellen geen American football te spelen'

Tampa Bay Buccaneers-ster Tom Brady liep zondagavond verslagen van het veld in het Raymond James Stadium in Tampa, Florida. Luttele minuten nadat Los Angeles Rams in de slotseconden de overwinning naar zich toe had getrokken, droop het chagrijn van Brady's gezicht.

En misschien wel voor het laatst.

Na de 30-27 nederlaag werd Tampa Bay Buccaneers uitgeschakeld in de NFL-play-offs, waardoor de ploeg de titel niet meer kan verdedigen als op 13 februari de Super Bowl plaatsvindt in Los Angeles.

Al meer dan twintig jaar loopt Brady als quarterback mee in het American football. Ongekend lang voor de sport. Maar met zijn 44 jaar gaan ook bij Brady, die wordt gezien als de beste aller tijden, de jaren tellen.

Pensioen?

Niet voor het eerst speculeren Amerikaanse media over zijn aanstaande pensioen, maar dit keer lijken de geluiden sterker. Al behoort Brady, ondanks zijn leeftijd, nog altijd tot de top van de wereld. Hij gooide dit seizoen van alle quarterbacks de meeste touchdown-passes en de superster staat ook bovenaan in het klassement van passing yards (gegooide afstanden met de bal).

Tom Brady in actie tegen LA Rams

"Het zou me zeer verbazen als hij volgend jaar niet meer speelt", zei coach Bruce Arians van de Buccaneers afgelopen week dan ook. Zevenvoudig Super Bowl-winnaar Brady wilde er direct na de wedstrijd weinig over kwijt en ontweek alle vragen vakkundig.

"Ik heb alleen maar aan deze wedstrijd en aan winnen gedacht. Dat is altijd mijn mentaliteit geweest. Ik denk op dit moment niet verder dan vijf minuten vooruit. Ik kan het me niet voorstellen om geen American football te spelen. Maar mijn kinderen worden er ook niet jonger op en ik wil ervoor zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben."

Brady speelde twintig jaar voor New England Patriots, voordat hij in 2020 tekende bij Tampa Bay Buccaneers. Met de Patriots won hij zes keer de Super Bowl. Afgelopen jaar won hij de titel met de Buccaneers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl