NOS Sport

NFL-speler verlaat boos het veld, gooit tenue in publiek én wordt ontslagen

NFL-speler verlaat boos het veld, gooit tenue in publiek én wordt ontslagen

Tampa Bay Buccaneers heeft NFL-speler Antonio Brown per direct ontslagen. De wide receiver liep zondag tijdens de wedstrijd tegen de New York Jets demonstratief van het veld en ontdeed zich in zijn loop naar de kleedkamer van zijn tenue.

De woede-uitbarsting vond plaats in het derde kwart van de wedstrijd. Na een op het oog onschuldige woordenwisseling met zijn teamgenoot Mike Evans aan de zijlijn besloot de vedette om het veld te verlaten. Hij gooide zijn kledingstukken een voor een het publiek in, zwaaide met een ontbloot bovenlijf nog naar wat fans en verdween in de catacomben.

De reden van zijn actie is niet bekend, maar zijn coach Bruce Arians was na afloop helder in zijn bewoordingen. "He is no longer a Buc."

Het was voor Brown het zoveelste incident waarmee hij de voorpagina's van de Amerikaanse kranten haalde. Zo werd hij begin deze maand nog drie wedstrijden geschorst vanwege het vervalsen van een coronabewijs. In 2019 werd hij aangeklaagd voor aanranding.

American Football-ster Tom Brady toonde achteraf mededogen voor zijn teamgenoot, die vorig jaar een groot aandeel had voor de Buccaneers bij het winnen van de Super Bowl. "Ik denk dat iedereen alles eraan moet doen om hem te helpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl