Phil Bauhaus wint de slotrit in de Tirreno-Adriatico
NOS Wielrennen

Eindzege Tirreno-Adriatico voor ijzersterke Pogacar, slotrit voor Bauhaus

Tadej Pogacar heeft net als vorig jaar de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De leidende positie van de ijzersterke Sloveen kwam in de zevende en laatste etappe geen enkel moment in gevaar.

Het was voor Pogacar, die met groot machtsvertoon in de zware rit op zaterdag het klassement al beslist had, zijn zevende eindzege in zijn laatste acht rittenkoersen.

Sprintzege Bauhaus

Phil Bauhaus ging in de slotrit met start en finish in San Benedetto del Trento (159 kilometer) na een massasprint als eerste over de streep. De Duitser bleef de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Australiër Kaden Groves voor. De Nederlander Olav Kooij van Jumbo-Visma sprintte naar de achtste plaats.

Pogacar net als vorig jaar sterkste in Tirreno; concurrentie kansloos

Op de eerste zeventig kilometer na was de rit vlak, dus kregen de sprintersploegen eigenlijk vrij spel. Manuele Boaro, Alessandro Tonelli en Jorge Arcas pakten in de heuvelachtige aanloop nog wel wat voorsprong, maar in de vijf vlakke omlopen van elk vijftien kilometer in San Benedetto waren zij kansloos.

Tien kilometer voor de streep was de vlucht voorbij. Topsprinters als Tim Merlier en Mark Cavendish waren niet bij de les en zaten bij de sprint niet van voren. Ook Kooij kwam er vooraan niet aan te pas. Bauhaus kon daardoor zijn vierde WorldTour-zege boeken.

Meer truien voor Pogacar

Pogacar won naast het eindklassement ook het sprinters- en jongerenklassement. De Nederlander Thymen Arensman eindigde in het algemeen klassement op ruim drie minuten van de Sloveen als zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl