Wielrenner Kevin Geniets moet even bijkomen nadat hij werd bedolven onder een omgewaaid reclamebord.
NOS Wielrennen

Vloek Parijs-Nice houdt aan: Luxemburgs kampioen geveld door vallend reclamebord

Er lijkt een vloek te rusten op de editie van 2022 van Parijs-Nice. In het verleden spookte het nog weleens op de Franse wegen, waar de renners storm, hagel of zelfs sneeuw moesten doorstaan om zich eindelijk te kunnen laven aan een waterig zonnetje in Nice.

Dit jaar hebben de weergoden het beste met voor met het wielerpeloton. Maar ondanks de lenteachtige omstandigheden blijft het opgaven regenen. De laatste is zonder twijfel een van de vreemdste.

Voorafgaand aan de start van de zevende etappe reed Luxemburgs kampioen Kevin Geniets nietsvermoedend richting de start toen hij uit het niets bedolven werd onder een reclamebord van de organisatie.

De renner van het Franse Groupama-FDJ bleef versuft achter met een pijnlijk been, maar stapte even later wel op. Dat bleek van korte duur, want inmiddels heeft Geniets de koers verlaten.

Teunissen stapt af met oog op klassiekers

De afgelopen dagen gaven liefst 44 renners er de brui aan om verschillende redenen, al werden maag- en darmklachten vaak genoemd. Ook vandaag zijn al acht renners uit de koers verdwenen, waaronder renners van naam als Anthony Turgis (Total) en Michael Storer (Groupama-FDJ).

Ook Mike Teunissen gaf in de openingsfase op, al deed hij dat niet vanwege ziekte of een blessure. Teunissen wil zijn kruit drooghouden voor de Vlaamse klassiekers van de komende weken.

Zijn ploeggenoot Primoz Roglic verdedigt de komende twee dagen zijn gele leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl