Het peloton in Parijs-Nice
NOS Wielrennen

Groenewegen en nog maar liefst 17 andere renners niet van start in Parijs-Nice

Maar liefst achttien renners zijn donderdag niet meer van start gegaan in Parijs-Nice. Aan de opgaves liggen verschillende redenen ten grondslag, maar luchtwegproblemen lijken de grootste oorzaak. Er is geen coronabesmetting gemeld voorafgaand aan de vijfde etappe.

Onder de afzeggers zit ook Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter, die tot nu toe geen rol van betekenis speelde in de koers, kwam op de tweede dag ten val en heeft nog te veel last van de gevolgen daarvan.

Ook Matteo Trentin en Yves Lampaert, die in de grote voorjaarkoersen een rol van betekenis hopen te spelen, stapten niet meer op, net als onder anderen Zdenek Stybar, Nils Politt en Gino Mäder.

De toch al gehavende Israëlische ploeg Israel-Premier Tech zag donderdag nog eens drie renners afhaken, waardoor de Canadees Hugo Houle de enige overgebleven renner van de ploeg is.

Vier serieuze hellingen

De vijfde etappe van 'de koers naar de zon', zoals Parijs-Nice ook wel genoemd wordt, is een rit van bijna 190 kilometer van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut met daarin vier serieuze hellingen.

De gele leiderstrui hangt om de schouders van Wout van Aert, die woensdag de tijdrit op zijn naam schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl