NOS Wielrennen

Van Aert pakt gele trui Parijs-Nice na tijdrit, Jumbo-Visma weer 1-2-3

Van Aert nieuwe geletruidrager Parijs-Nice na sterke tijdrit

Wout van Aert heeft de vierde etappe van Parijs-Nice, een tijdrit, op zijn naam geschreven. Hij was twee seconden sneller dan ploeggenoot en grote favoriet voor de eindzege Primoz Roglic.

Australiër Rohan Dennis werd derde op zes seconden achter Van Aert, waardoor Jumbo-Visma net als in de eerste etappe op 1-2-3 eindigde. Van Aert nam door zijn overwinning ook de gele trui over van een andere ploeggenoot, Christophe Laporte.

Vaak verrassingen

De afgelopen vier edities kende de winnaar van de tijdrit van 'de koers naar de zon', zoals Parijs-Nice ook wel genoemd wordt, een verrassende winnaar.

Stefan Bissegger verbaasde vorig jaar vriend en vijand, in 2020 was de overwinning van Søren Kragh Andersen vooraf niet verwacht en ook in 2019 (Simon Yates) en 2018 (Wout Poels) won niet de grote topfavoriet.

De tijdrit van dit jaar besloeg ruim dertien kilometer van Domérat naar Montluçon, bijna precies in het midden van Frankrijk. De grote mannen van Jumbo-Visma kwamen pas als laatste aan de beurt.

Even leek Simon Yates het Jumbo-feestje te verstoren. De Brit had halverwege de snelste tijd, maar de rasklimmer verloor opmerkelijk genoeg op het heuveltje naar de finish toe te veel tijd en werd uiteindelijk vijfde.

Na Yates klokte Dennis de snelste tijd, tot Roglic daar met vier seconden onder dook. Niet veel later zette Van Aert met 16 minuten en 20 seconden de beste tijd van de dag neer.

Morgen volgt een rit van bijna 190 kilometer van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut met daarin vier serieuze hellingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl