NOS Wielrennen

Burgaudeau blijft sprinters nipt voor na indrukwekkende demarrage in Parijs-Nice

Burgaudeau blijft peloton net voor in Parijs-Nice en kan tranen niet bedwingen

Wielrenner Mathieu Burgaudeau van Total Énergies heeft op indrukwekkende wijze de zesde rit in Parijs-Nice gewonnen.

De Fransman demarreerde op negen kilometer van de streep, veroverde niet meer dan twaalf seconden voorsprong, zag de marge slinken, maar bleef het jagende peloton net voor.

De finale van de heuvelachtige rit over 213 kilometer werd geopend door een knap staaltje daalwerk van Søren Kragh Andersen. De Deen van Team DSM sprong weg in de afdaling van de vijfde en laatste helling, stortte zich met doodsverachting naar beneden, maar redde het niet.

Ook een poging van Christophe Laporte, de Fransman van Jumbo-Visma die de eerste etappe won, ging de mist in. En dat lot leek de late uitval van Burgaudeau ook beschoren.

Het peloton - met Bauke Mollema zelfs even als gangmaker in dienst zijn sprinter Mads Pedersen - keek de 23-jarige renner voortdurend in de rug, maar die pedaleerde stug door en finishte met een paar meter voorsprong op de sprintende Pedersen en Wout van Aert.

Voor Burgaudeau, die het na afloop niet drooghield, is het de eerste profzege in zijn nog prille carrière.

Roglic blijft in het geel

In de top van het algemeen klassement veranderde niets. Primoz Roglic blijft leider en verdedigt in het slotweekend, waarin het peloton de Zuid-Franse bergen intrekt, een voorsprong van 39 seconden op Simon Yates.

Bauke Mollema (15de) is de beste Nederlander op 2.40 van de kopman van Jumbo-Visma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl