Mason Mount kust het Chelsea-logo na zijn treffer

Serieuze kopzorgen deren Chelsea nog niet op het veld, Krul moet drie keer vissen

Chelsea heeft een roerige dag afgesloten met een degelijke 3-1 overwinning bij hekkensluiter Norwich City.

De nummer drie in de Premier League haalde eerder op de dag het nieuws vanwege de sancties die de Britse overheid oplegde aan Chelsea en de Russische eigenaar van de club, oligarch Roman Abramovitsj.

De sancties hebben serieuze gevolgen voor de Champions League-winnaar uit Londen, want Chelsea en Abramovitsj mogen nu geen transacties meer uitvoeren. Dat betekent dat de verkoop van de club, die Abramovitsj vorige week had aangekondigd, voorlopig niet door kan gaan. Bovendien is het verboden om nieuwe contracten af te sluiten, waardoor transfers niet mogelijk zijn.

Een paar uur voor de wedstrijd maakte shirtsponsor Three ook nog bekend dat het naar aanleiding van de sancties heeft gevraagd om de samenwerking voorlopig op te schorten. Chelsea speelde nog wel in de shirts met het logo van de sponsor.

Na al dat slechte nieuws kon de ploeg van Hakim Ziyech, die de hele wedstrijd op de bank bleef, wel een opsteker gebruiken in het inhaalduel in de Premier League. In dat kader was Norwich de perfecte tegenstander: de nummer twintig verloor de laatste vijf wedstrijden en heeft pas negen keer gescoord op eigen veld. Het vorige duel eindigde in 7-0 voor Chelsea.

Al binnen drie minuten opende Chelsea de score. Trevoh Chalobah kopte raak uit een hoekschop. Tien minuten later moest Norwich-doelman Tim Krul voor de tweede keer vissen: Mason Mount had in het strafschopgebied aan een klein beetje ruimte genoeg om de bal achter de Nederlandse sluitpost te krullen. De Brit vierde zijn doelpunt door het logo van Chelsea te kussen.

Teemu Pukki maakt de 2-1

In de tweede helft liet Norwich zich een stuk vaker voor het doel van de bezoekers zien. Het offensief van de thuisploeg werd ook beloond met een doelpunt: de Fin Teemu Pukki schoot een strafschop binnen nadat Chalobah een handsbal had gemaakt.

De overwinning van Chelsea kwam echter niet meer in gevaar. Kai Havertz joeg in de laatste minuut de bevrijdende 3-1 tegen de touwen.

Met de zege verstevigde Chelsea de derde plek op de ranglijst. Het gat met koploper Manchester City, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, is dertien punten.

Chelsea mag voor de volgende thuiswedstrijd geen kaarten verkopen

Zondag speelt de ploeg van Thomas Tuchel de eerstvolgende thuiswedstrijd in de Premier League, tegen Newcastle United. Vanwege de sancties mag Chelsea voor die wedstrijd geen kaartjes meer verkopen. Alleen de seizoenkaarthouders zijn welkom in het stadion.

Chelsea kan door een speciale licentie dus wel blijven voetballen en de salarissen van het personeel blijven uitbetalen.