De Ajax-speelsters vieren weer een doelpunt

Ajax-vrouwen halen uit bij rivaal Twente en bereiken halve finales KNVB-beker

In de kwartfinales van de KNVB-beker voor vrouwen heeft Ajax met 5-1 gewonnen bij FC Twente. Daardoor zijn nu alle halvefinalisten bekend. Naast Ajax zijn dat PSV, Excelsior en ADO Den Haag.

In de eredivisie is Ajax koploper met een punt voorsprong op FC Twente, dat in de competitie wel de twee onderlinge ontmoetingen won.

Jonge Chasity Grant steelt de show

Al in de zevende minuut kwam Twente op voorsprong door een goal van Kayleigh van Dooren. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van PSV, nam de bal knap aan met rechts en lepelde die in één keer met links in het doel.

In de zestiende minuut kwam Ajax langszij. Kersvers Oranje-international Chasity Grant (20) werd één-op-één voor de keeper gezet, leek zelf te scoren maar schoot via de benen van mede-international Kika van Es raak. Door de eigen goal werd het 1-1.

Marisa Olislagers (links) van FC Twente in duel met Chasity Grant van Ajax

Voor rust kwam Twente bijna weer op voorsprong: Renate Jansen schoot hard van net buiten de zestien, maar de bal ketste via de lat weer terug in het veld.

Het was juist Ajax dat nog voor rust op voorsprong kwam. De bedrijvige Grant werd diep gespeeld en speelde de uitkomende Twente-keeper Daphne van Domselaar uit. Toen ze op doel schoot werd de bal wéér door een Twente-verdediger geraakt, maar dit keer kreeg Grant de goal wel op haar naam: 1-2.

Vernedering

In de tweede helft werden de ambities van Twente snel de kop in gedrukt. Jonna van der Velde werd knap vrijgespeeld en rondde beheerst af: 1-3 voor Ajax. Twente leek geknakt. Drie minuten later werd het ook 1-4. Romeé Leuchter werd diep gestuurd en schoot vanuit een lastige positie hard en hoog in het doel.

Vlak voor tijd maakte Ajax de vernedering compleet. Weer Grant schoot uit een moeilijke hoek binnen voor de 1-5. Daar bleef het bij op Sportpark het Diekman.