Joran Pot langs de lijn als trainer van PEC Zwolle Vrouwen BSR Agency

Joran Pot is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. Die waren op zoek naar een nieuwe trainer nadat met de huidige trainer, Robert de Pauw, in onderling overleg is besloten de samenwerking na dit seizoen te beëindigen.

Pot (33) komt over van PEC Zwolle Vrouwen waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Hij kende een bescheiden profcarrière als voetballer bij onder andere RBC Roosendaal en PEC Zwolle, en speelde in de jeugd bij FC Twente. In 2015 werd de oud-middenvelder assistent-trainer bij PEC Zwolle Vrouwen, waar hij vervolgens doorgroeide tot hoofdtrainer.

Verder ontwikkelen als trainer

Bij de keuze voor de overstap naar Twente ging Pot niet over een nacht ijs: "Dit seizoen ben ik bezig aan mijn zevende jaar bij PEC Zwolle. Ik heb het er erg naar mijn zin, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik wil mij in een nieuwe omgeving verder ontwikkelen als trainer en bij een club als FC Twente worden er andere dingen van je gevraagd".

Joran Pot (links) bij zijn presentatie met technisch manager René Roord FC Twente

"Dat FC Twente bij mij komt, is wel speciaal", vervolgt Pot. "Als voetballer heb ik de academie van FC Twente doorlopen en er op het hoogste jeugdniveau mogen spelen. Ik heb prachtige voetbalherinneringen en ervaringen opgedaan. Dan houd je altijd een bijzondere band met de club."

Technisch manager van FC Twente, René Roord, legt uit hoe Twente bij Pot gekomen is. "Joran is een jonge talentvolle trainer die goed presteert met PEC Zwolle en zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld".

Oog voor talent

"Als speler had hij de juiste winnaarsmentaliteit en die heeft hij ook als trainer. Als voetballer kent hij de club en het is mooi dat hij op deze manier terugkeert bij FC Twente. Joran past bij de visie van FC Twente Vrouwen. Hij heeft ook oog voor (regionaal) talent en weet deze in te passen."

Pot zal met FC Twente Vrouwen in een grotere competitie spelen dan dit seizoen het geval is. Dinsdag werd bekend dat de competitie vanaf volgend seizoen van negen naar elf clubs gaat. Pot heeft bij FC Twente Vrouwen een contract getekend voor twee seizoenen.

STER reclame