Twente-vrouwen ontsnappen aan puntenverlies bij PEC

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - FC Twente (eredivisie vrouwen)

De vrouwen van FC Twente hebben een moeizame overwinning behaald op bezoek bij PEC Zwolle. De Overijsselse derby eindigde in 3-1. Het duel was enigszins pikant te noemen, aangezien PEC-trainer Joran Pot en assistente Kirsten Bakker komend seizoen aan het roer staan bij de Tukkers.

Twente scoorde dit seizoen al 62 keer, maar in Zwolle stokte aanvankelijk de productie. Voor rust kwam het niet verder dan een schietkans voor Fenna Kalma, na te lang treuzelen van PEC-keepster Moon Pondes. De inzet van Kalma werd door Marit Auée voor de lijn weggewerkt.

Omdat ook PEC moeite had om kansen te creëren, leek 0-0 een logische ruststand te worden. Door een foutieve terugspeelbal van Twente-aanvoerster Renate Jansen veranderde dat scenario alsnog. Jeva Walk pikte de bal op en passeerde de jarige Daphne van Domselaar.

Vreugde bij PEC na de 1-0 van Walk

In de tweede helft kon Twente lange tijd ook niet overtuigen. Kika van Es en Wieke Kaptein, normaliter basisspeelsters, moesten de ploeg na een uur van een impuls voorzien. Even later zag Anna-Lena Stolze haar inzet maar net naast het doel van Pondes verdwijnen.

PEC hield stand, maar een kwartier voor tijd moest Pondes zich toch gewonnen geven. Kalma loste een op het oog houdbaar schot, maar de PEC-keepster kon een treffer niet voorkomen.

Bekijk hieronder reacties van Joran Pot en Nurija van Schoonhoven.

Twente kreeg de geest en trok het duel in de slotfase naar zich toe. Marisa Olislagers kreeg de bal na een vrije trap weer voor haar voeten. Met een schot in de verre hoek liet ze Pondes kansloos. In blessuretijd maakte Stolze er nog 3-1 van.

Door de zwaarbevochten zege blijft het gat tussen Twente en koploper Ajax een punt. PEC blijft zesde.