Friezin Kalma schiet Twente langs Heerenveen; periodetitel is binnen

Fenna Kalma heeft de vrouwen van FC Twente langs haar oude club sc Heerenveen geholpen. De Friese spits maakte beide doelpunten in de 2-0 uitzege. Door de overwinning heeft FC Twente de periodetitel gewonnen.

Bovendien staan de Tukkers bovenaan de ranglijst, hoewel de Ajax-vrouwen die plek maandag kunnen overnemen.

Fenna Kalma

Na een interlandbreak die in het teken stond van het Tournoi de France is de eredivisie dit weekend hervat. Twente ging dus op bezoek bij Heerenveen. Maandag om 19.30 uur komt Ajax in actie tegen PSV.

Kalma op schot

Dat de goals in Friesland werden gemaakt door Kalma, zal niemand verbaasd hebben. De 22-jarige spits is dit seizoen niet te stoppen en staat nu op 24 doelpunten uit 16 wedstrijden. Kalma verhuisde in 2019 van Heerenveen naar Twente.

In de 36ste minuut opende ze de score met een kopbal. Twintig minuten voor tijd besliste Kalma het duel door na een scrimmage koeltjes raak te schieten.

De overwinning kwam voor de bezoekers nooit echt in gevaar. Door het behalen van de periodetitel is Twente zeker van een plek in de Eredivisie Cup.