Frankrijk maatje te groot voor voetbalsters, die als tweede eindigen

Bekijk hier de samenvatting van Frankrijk-Nederland

De Nederlandse voetbalsters zijn het Tournoi de France als tweede geëindigd. In de laatste wedstrijd werd met 3-1 verloren van het gastland, dat het vierlandentoernooi wint.

Oranje had eerder tijdens het mini-toernooi met 1-1 gelijkgespeeld tegen Brazilië en met 3-0 gewonnen van Finland. Frankrijk was eveneens nog zonder averij en pakte dus de titel.

Overklast

Lieke Martens miste in Le Havre al snel een dot van een kans; ze schoot in de haast te hoog. In het vervolg van de eerste helft leed Oranje echter continu balverlies op het middenveld en werd het volledig overklast.

Vooral rechtsbuiten Kadidiatou Diani was ongrijpbaar en zij had dan ook een aandeel in beide Franse treffers, waarvan de eerste na een handsbal van pechvogel Merel van Dongen door aanvoerster Wendie Renard vanaf elf meter gemaakt werd.

Lieke Martens komt op adem

Na de rust, zonder topscorer Vivianne Miedema die aan haar 106de interland was begonnen en daarmee de toptien van recordinternationals binnen was gedenderd (gedeeld met Sylvia Smit), kwam Nederland beter voor de dag. Lineth Beerensteyn scoorde fraai achter het standbeen langs.

Marie-Antoinette Katoto had ook al op die wijze gescoord en deed dat in de tweede helft knap nog eens. Daar bleef het bij, al knalde Victoria Pelova nog op de lat.

Door de verliespartij is er een eind gekomen aan de reeks wedstrijden zonder nederlaag. Bij (minstens) een gelijkspel was het record geëvenaard dat onder de bondscoaches Vera Pauw en Roger Reijners in 2009/2010 op veertien duels werd neergezet.