Zuinige zege Twente tegen tegenvallend Cambuur: 1-0

Bekijk de samenvatting van FC Twente - SC Cambuur

FC Twente blijft door een zege op SC Cambuur knap in het spoor van AZ en Feyenoord. De ploeg van trainer Ron Jans had aan een doelpunt van Robin Pröpper genoeg om het verschil te maken: 1-0.

De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar Twente toonde zich genadig met de Leeuwarders. Voor rust misten Van Wolfswinkel, Michel Vlap en Julio Pleguezuelo kansen. De beste was voor Vlap, maar hij vond doelman Sonny Stevens op zijn weg.

Cambuur kon weinig uitrichten, maar kroop in de tweede helft wel iets meer uit zijn schulp. Toch bleef Twente het betere team. Dat resulteerde in de goal van Pröpper, die via de binnenkant van de paal het net vond.

Blijdschap bij Twente na de 1-0

Van Wolfswinkel had op aangeven van Virgil Misidjan de 2-0 op zijn schoen, maar Stevens kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Even later ging de bal op de stip na een overtreding van Mitchel Paulissen op Vlap. Van Wolfswinkel faalde echter vanaf elf meter door de paal te raken. Stevens raakte bij de rebound geblesseerd en moest vervangen worden door Pieter Bos.

In de slotfase bleven meer doelpunten uit, waardoor nummer vijf Twente het gat met nummer drie Feyenoord nu heeft verkleind tot vier punten. Cambuur blijft achtste.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Ron Jans en Robin Pröpper van Twenten en Cambuur-trainer Henk de Jong:

Doelpuntenmaker Pröpper staat stil bij oorlog in Oekraïne: 'Werd er emotioneel van'