FC Twente voorkomt in boeiend duel maar net een nederlaag tegen Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Go Ahead Eagles

FC Twente heeft op het nippertje een punt overgehouden aan de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles. De ingevallen Joshua Brenet zorgde een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd voor de 2-2.

De ploeg van trainer Ron Jans verloor op de ranglijst de aansluiting met nummer vier AZ, dat nu drie punten voorsprong heeft.

Twente nam logischerwijs het initiatief in de eerste helft, maar kon tegen een compact spelend Go Ahead Eagles vrij weinig uitrichten. Alleen Dimitrios Limnios en Michel Vlap verschenen gevaarlijk voor het doel van Andries Noppert. Tot doelpunten leidde dat niet.

Gokken op uitbraak

De Deventenaren gokten op een snelle uitbraak en hadden bijna succes in de persoon van Iñigo Córdoba. Zijn poging ging via de rechterhand van doelman Lars Unnerstall naast.

Op slag van rust moest Unnerstall wel het antwoord schuldig blijven op een Deventer inzet. De Duitser zag Isac Lidberg raak koppen uit een hoekschop.

Daarmee was de koek nog niet op. Unnerstall pareerde vlak na de pauze een schot van Ragnar Oratmangoen, maar was kansloos bij de rebound van Iñigo Córdoba.

Bedroefde gezichten bij Go Ahead: 'Goal van Brenet was puur geluk'

Twente liep zo achter de feiten aan op een kletsnat veld, dat door de weersomstandigheden steeds moeilijker te bespelen bleek. Go Ahead Eagles kon rustig achterover leunen en loeren op de counter.

Na de 1-2 van Vlap, die via Eagles-verdediger Joris Kramer wist te scoren, brak er een levendige slotfase aan. Twente drong aan en kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Pas een minuut voor tijd viel de verdiende 2-2 door een slimme boogbal van invaller Joshua Brenet.

Opgezweept door het publiek joeg Twente op meer. Ricky van Wolfswinkel had de overwinning op de schoen, maar zijn inzet verdween naast het doel van de opgeluchte Noppert.