Carnaval in Twentse uitvak na late overwinning op RKC Waalwijk (1-2)

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Twente

FC Twente heeft na tien jaar eindelijk weer eens gewonnen bij RKC. De nummer vijf van de eredivisie speelde zeker niet groots en dankt de 2-1 zege aan een treffer in blessuretijd van invaller Dimitrios Limnios.

De laatste zege van FC Twente in Waalwijk was op 28 oktober 2012. Dusan Tadic maakte toen de enige goal van de wedstrijd.

Carnaval

De in carnavalsshirts gehulde RKC'ers zetten de Twentse gelegenheidsdefensie - waar de 19-jarige Max Bruns de in de warming-up afgehaakte aanvoerder Robin Pröpper verving - meteen onder druk.

Gelukkig voor de Tukkers beschikt FC Twente met Lars Unnerstall over een van de beste doelmannen in de eredivisie. Al na drie minuten bracht de Duitse goalie redding op een schot van Yassin Oukili en even later tikte hij een knappe kopbal van Michiel Kramer uit de kruising.

Ricky van Wolfswinkel viert zijn treffer in Waalwijk

De eerste grote kans van FC Twente kwam pas na 23 minuten, maar leverde wel meteen de voorsprong op. RKC-verdediger Ahmed Touba verloor de bal op het middenveld, Virgil Misidjan werd niet aangepakt en bediende ongehinderd Ricky van Wolfswinkel die koeltjes zijn twaalfde van het seizoen noteerde.

Het was overigens niet het enige trucje dat Van Wolfswinkel vanavond liet zien. Ook met een kauwgompje blijkt hij prima uit de voeten te kunnen.

Ondanks het goede begin leek RKC flink van de kaart en had geluk dat FC Twente drie levensgrote kansen liet liggen om de voorsprong uit te breiden. Joshua Brenet werd door Michel Vlap vrijgespeeld voor het doel, maar miste hopeloos.

Datzelfde kan gezegd worden van Misidjan, die op aangeven van Daan Rots en vlak na rust op aangeven van Vlap huizenhoog overschoot.

Publiek veert op

Daarmee leek het verhaal van de tweede helft wel geschreven en dat was te merken aan het feestelijk uitgedoste publiek.

Een kwartier voor tijd veerde het in slaap gesuste publiek toch ineens op. Jens Odgaard ontving de bal aan de linkerflank, maakte oogcontact met spits Michiel Kramer en verraste vervolgens Unnerstall in de verre hoek.

Uit de besmuikte reactie van de Deense Sassuolo-huurling was af te lezen dat hij eigenlijk een voorzet voor ogen had, maar daar maalden de fans natuurlijk niet om.

De spelers van RKC vieren feest na de onverwachte gelijkmaker

Na de 1-1 kreeg RKC zelfs nog een grote kans op de overwinning. Bakkari schoot de bal in de korte hoek, maar opnieuw onderscheidde Unnerstall zich met een puike redding.

Toch kreeg het duel nog een winnaar. In de 91ste minuut kopte invaller Limnios na een afgeslagen corner alsnog de 2-1 tegen de touwen. En zo kwam het carnaval in Schoenlappersland dit jaar uit het Twentse uitvak.