Feyenoord raakt verder achterop na tweede puntenverlies in zes dagen tijd

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord is in De Kuip niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen FC Groningen. Hartstochtelijk aangemoedigd door Het Legioen en vol op de aanval spelend lukte het de Rotterdammers na een vroege achterstand niet meer te winnen (1-1).

Invaller Cyriel Dessers was twintig minuten voor tijd met een rake kopbal de enige die tijdens de Rotterdamse stormloop kon scoren, waarmee een fraaie openingstreffer van Michael de Leeuw teniet werd gedaan.

Ajax en PSV verder uit beeld

Het elftal van Arne Slot staat nu vijf punten achter koploper Ajax en drie achter PSV, ook nog met een wedstrijd meer gespeeld.

"Eigenlijk voor rust begonnen de kansen al te komen", zag Slot. "We kregen het in de tweede helft iets beter voor elkaar om druk op Groningen te zetten. En we werden zelf wat beter aan de bal, maar niet goed genoeg."

Bekijk hier de reacties van Arne Slot, Cyriel Dessers en Adrie Poldervaart:

Het duurde het een tijdje voordat Feyenoord zijn draai vond op eigen veld, op de missie om de zure nederlaag van vorige week tegen AZ weg te spoelen. Er werd aanvankelijk nog flink gemopperd vanaf de tribunes op het slappe verdedigen van de thuisclub, met name Marcos Senesi ging een keer flink in de fout tegenover Jørgen Strand Larsen.

Waar keeper Justin Bijlow de eerste grote kans voor de Groningers nog onschadelijk maakte, was de Oranje-international kansloos toen De Leeuw even later alsnog fraai scoorde namens de noorderlingen. Op aangeven van de tiener Bjorn Meijer duwde de aanvoerder de bal glijdend de bovenhoek in.

Het was in een fase waarin Groningen reclame maakte voor de club, in een week waarin het zijn hoofdsponsor vanwege een faillissement van de ene op de andere dag zag verdwijnen. Laros Duarte verdeelde het spel, waar Feyenoord maar geen grip op kreeg.

FC Groningen viert de 0-1

Op een schietkans voor Luis Sinisterra na in de openingsfase had Feyenoord tot een fase vlak voor rust nauwelijks wat gecreëerd. Toen hing de gelijkmaker ineens in de lucht, met twee scrimmages die uiteindelijk door keeper Peter Leeuwenburgh werden weggebokst. En een tevergeefse penaltyclaim van Alireza Jahanbakhsh.

De Iraniër wist spits Bryan Linssen voor rust nauwelijks te bereiken. Slot haalde het tweetal vroeg in de tweede helft al naar de kant, waarna het beter ging lopen bij de Rotterdammers.

Dessers tegen de paal

Sinisterra miste al een grote kans voordat Dessers gelijkmaakte, waarna de Belgische supersub op aangeven van Patrik Wålemark nog de beste kans kreeg op een Rotterdamse overwinning die er niet kwam. De bal plofte tegen de buitenkant van de paal.

Groningen, dat in de race blijft voor play-offs om Europees voetbal, vierde het punt als een overwinning. Dat mocht ook wel van trainer Adrie Poldervaart, die de geschorste Danny Buijs verving. "Feyenoord speelt echt gewoon goed voetbal."