NOS Voetbal

Meijer laat Groningen weer van Europa dromen met heldenrol tegen Willem II

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Willem II

FC Groningen kan het vizier in de laatste tien competitieduels zowaar nog op Europees voetbal richten. Met dank aan een nieuwe plaatselijke held, want de tiener Bjorn Meijer werd met een fraaie kopbal de matchwinner tegen Willem II (1-0).

Meijer (18) is meer dan een linksback, die altijd voorop in de strijd gaat. Hij is een kind van de club, die net als de broertjes Erwin en Ronald Koeman zijn eerste stappen zette op de velden van VV Helpman aan de Rijksstraatweg in Haren.

Die vergelijking vond Meijer nog wat ongepast, met tegen de Tilburgers pas zijn achtste basisoptreden in de eredivisie. Maar de manier waarop hij de lange bal van Bart van Hintum in de verre hoek knikte, was wel een moment van grote klasse.

Meijer deed wat de echte spitsen in zijn elftal nalieten, want zeker Paulos Abraham mag het zich aanrekenen dat de score halverwege de wedstrijd niet hoger was. Op aangeven van Tomas Suslov knalde hij recht op Timon Wellenreuther.

Alles op de aanval

Wellenreuther, de keeper die het dolende Willem II nog liet hopen op een goed resultaat. En bijna viel die gelijkmaker nog, toen een kans voor Driess Saddiki het sein bleek voor de Tilburgers om nog even alles op de aanval te gooien.

Bekijk hier de reacties van matchwinner Bjorn Meijer en Wessel Dammers:

Succes Meijer levert oude club frituurpan op: 'Weet niet of dat zo positief is'

Het heenduel werd nog gewonnen door Willem II, dat daardoor na Ajax en PSV derde stond in de eredivisie. Een halve competitie verder met slechts één overwinning in de laatste zeventien duels moet de ploeg van Fred Grim zich serieus zorgen maken om degradatie.

Daar is Danny Buijs met FC Groningen zo goed als zeker van verlost. En misschien krijgt de trainer in Groningen nog wel een mooi afscheid, zeker als Go Ahead Eagles aankomende week in de beker sneuvelt en ook de achtste plek recht geeft op play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl