NOS Voetbal

Na krachtmetingen met Ajax en PSV speelt Go Ahead gelijk tegen Utrecht

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - FC Utrecht

Een week na de verrassende 2-1 thuiszege op koploper Ajax heeft Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Na het bezoek van Ajax kwam afgelopen woensdag ook nog PSV langs voor de halve finale van de beker (2-1 verlies).

Na die twee topwedstrijden leken de Eagles wat moeite te hebben om zich weer op te laden voor een tegenstander van een iets minder kaliber. De scherpte liet in ieder geval aanvankelijk nogal te wensen over.

Jubilarissen

Utrechter Adam Maher kreeg al snel een schietkans, maar joeg de bal over. Na een kwartier trof Bart Ramselaar de paal, waarna Henk Veerman verzuimde van zijn 150ste eredivisiewedstrijd een feestje te maken door in de rebound toe te slaan.

Daarin slaagde een jubilaris aan de andere kant wel, en met verve bovendien. Luuk Brouwers, wiens teller op 150 duels in het Nederlandse betaald voetbal is komen te staan, slalomde in het strafschopgebied langs de Utrecht-verdedigers Django Warmerdam en Mark van der Maarel en joeg de bal in de verre hoek: 1-0.

Brouwers: 'Met dit publiek hoeven we van niemand bang te zijn'

Voor Veerman waren de druiven extra zuur toen hij op slag van rust in botsing kwam met Eagles-doelman Andries Noppert en zich moest laten vervangen door Anastasios Douvikas. Die had binnen twee minuten al de gelijkmaker op zijn schoen, maar Noppert pakte de schuiver.

Noppert ontfermde zich na een uur ook over het volgende Utrechtse gevaar, waarvoor Sander van de Streek zorgde door handig bij zijn tegenstander weg te draaien. Zijn inzet met de buitenkant van de voet miste echter het nodige venijn. Dat zat er aan de overzijde wel in de schoten van Isac Lidberg, maar doelman Fabian de Keijzer was telkens goed bij de les.

Jubilaris/pechvogel Henk Veerman

Utrecht bleef zoeken naar de gelijkmaker en die kwam er een kwartier voor tijd van de voet van Moussa Sylla, die in de rebound van zijn eigen, door Noppert gekeerde, doelpoging scoorde.

Het was al de twaalfde maal dit seizoen dat de Domstedelingen in het laatste kwartier doel troffen - alleen Ajax (16), PSV (14) en Feyenoord (13) deden dat vaker - en dat leverden de gasten deze keer een punt op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl