NOS Voetbal

Directeur Van Wijk schaamt zich: 'Zwarte dag voor Vitesse'

Vitesse-directeur spreekt van 'zwarte bladzijde' in clubhistorie: 'Schaam me diep'

"Een zwarte dag in de geschiedenis van Vitesse", sprak algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse na het gestaakte duel met Sparta.

In blessuretijd van de wedstrijd betrad een fan het veld, werden er objecten op het veld gegooid, werd Sparta-doelman Maduka Okoye geraakt door een beker en raakte een vuurwerkbom een cameraman naast het veld.

Vitesse-fans belagen Okoye, Sparta-doelman geraakt door beker uit publiek

De misdragingen gebeurden uitgerekend op de avond die voor Vitesse, dat een Russische eigenaar heeft, begon met de V van Vrede. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne stonden beide teams in V-vorm op het veld en spelers en staf maakten het V-gebaar.

"Ik betreur dit heel erg en schaam me dood", aldus Van Wijk. "Onacceptabel. De personen die dit hebben gedaan, wil ik hier nooit meer zien. Dat vuurwerk is gewoon een aanslag."

Kijk hieronder naar de reactie van Vitesse-trainer Thomas Letsch.

Vitesse-trainer Letsch: 'Dit is niet wat we verwachten van onze supporters'

"Ongekend", sprak Sparta-aanvoerder Adil Auassar. "Hier moet keihard tegen opgetreden worden." Sparta-trainer Henk Fraser sloot zich daarbij aan: "Het is helaas de wereld waarin we leven. Het lijken wel de Middeleeuwen."

Fraser bekende dat hij erop had aandrongen de wedstrijd niet uit te spelen. Niet eens zozeer vanwege de veiligheid van zijn spelers. "Mijn spelers waren niet meer gefocust. Dan hadden we door zaken waarop we geen invloed hebben, de mindset niet meer gehad. Dan zouden we in het nadeel zijn."

Kijk hieronder naar de reacties van Adil Auassar en Henk Fraser.

  • Sparta-aanvoerder duidelijk na misdragingen Vitesse-fans: 'Keihard tegen optreden'
  • Sparta-trainer Fraser gaf aan niet verder te willen spelen: 'Zouden dan in nadeel zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl