Tobias Pachonik (links) en Boy Deul (rechts) in duel om de bal
NOS Voetbal

Volendam struikelt in Venlo, Eindhoven nestelt zich op plek vier

Koploper Volendam heeft in Venlo een kans laten liggen om uit te lopen in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij VVV kwam het niet verder dan 0-0.

FC Emmen verloor midweeks van Helmond Sport en dat gaf Volendam een uitgelezen mogelijkheid een flinke stap richting promotie naar de eredivisie te zetten. Dat bleek geen vanzelfsprekendheid.

Aanbeland in Venlo na de lange rit zuidwaarts troffen de Volendammers in stadion De Koel een veld dat veel weg had van een weiland, een lappendeken van gras. Stroef, geen veld om lekker op te voetballen.

Charles-Andreas Brym viert de 0-1 voor Eindhoven

VVV vocht hard, Volendam had het meeste balbezit, maar de thuisploeg kreeg meer mogelijkheden. Volendam kwam een aantal keer goed weg, zeker toen VVV de paal raakte. Zoals je van de koploper verwacht, ging Volendam nog wel fanatiek op zoek naar de winst.

Bilal Ould-Chikh raakte de paal en VVV-doelman Delano van Crooij redde vlak voor tijd nog knap op een kopbal van Boy Deul. Tegen die tijd speelde VVV al met een man minder - Kees de Boer kreeg zijn tweede gele kaart - maar de thuisploeg hield stand.

Excelsior naar plek twee, Eindhoven op vier

De strijd om plek twee, drie en vier in de eerste divisie ligt nog helemaal open. Excelsior had thuis in Rotterdam een makkelijke avond tegen FC Den Bosch: 4-0. Mede door twee goals van Thijs Dallinga - alweer zijn 28ste en 29ste treffer van het seizoen - klom Excelsior naar plek twee. De andere treffers kwamen op naam van Mats Wieffer en Marouan Azarkan.

Verrassing van de tweede seizoenshelft, FC Eindhoven, nestelde zich vrijdagavond op plek vier na een 1-2 overwinning bij Helmond Sport. Eindhoven kwam op voorsprong in de wat tamme Brabantse derby via Charles-Andreas Brym. Weinig aan de hand, zo leek het.

Maar tien minuten voor tijd kwam Helmond Sport langszij door Jellert van Landschoot. Nummer 10 Joey Sleegers redde de bezoekende ploeg twee minuten voor tijd met de winnende treffer.

Dit is de stand van zaken in de Keuken Kampioen Divisie na de wedstrijden van vrijdag:

Stand in de Keuken Kampioen Divisie

Bij MVV-NAC waren de meeste kansen voor de Limburgers, maar de goals voor de ploeg uit Breda (1-2). Via Naoufal Bannis en Odysseus Velanas kwam NAC op 0-2. De late goal van Arian Kastrati bracht de winst niet in gevaar.

Roda JC-FC Dordrecht leek al beslist na twee snelle goals van Dylan Vente en Richard Jense. Dordrecht leek vrijwel direct knock-out geslagen. De ploeg uit Kerkrade bouwde de zege eenvoudig uit naar 4-0 door nog twee goals van Vente, die daarmee zijn hattrick voltooide.

De Graafschap wist thuis tegen de jonkies van Jong AZ niet te scoren (0-0) en een direct duel tussen concurrenten in het rechterrijtje Telstar en TOP Oss eindigde ook in een gelijkspel (2-2).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl