Emmen-spelers balen van een gemiste kans

Emmen verslikt zich in Helmond Sport en loopt averij op in strijd om promotie

FC Emmen heeft verzuimd de koppositie in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie te pakken. Door een 2-1 nederlaag in eigen huis tegen laagvlieger Helmond Sport blijft Emmen derde, achter FC Eindhoven en FC Volendam.

De thuisploeg had in de eerste helft de overhand en kreeg ook de meeste kansen. Reda Kharchouch had de grootste mogelijkheid om Emmen op voorsprong te schieten, maar Helmond Sport-doelman Mike Havekotte kon zijn schot nog net naast tikken.

Emmen en Helmond Sport leken met een 0-0 stand de rust in te gaan, totdat Emmen-aanvoerder Jeroen Veldmate in de fout ging. In de blessuretijd van de eerste helft wilde de verdediger de bal terug koppen naar doelman Michael Brouwer. De bal had echter niet genoeg snelheid. Jellert Van Landschoot kon ertussen komen en de bal voorbij Brouwer schuiven.

Jellert Van Landschoot viert zijn eerste doelpunt tegen Emmen

Na rust zocht Emmen nadrukkelijk de aanval, op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman Havekotte hield lang stand. Hij stond op de goede plek bij een inzet van dichtbij van Kharchouch en liet zich niet verrassen door een van richting veranderd schot van Rui Mendes.

Weer Van Landschoot

Toch werd acht minuten voor tijd de gelijkmaker nog gemaakt. Uit een hoekschop was het Miguel Araujo die raak kopte. Een slotoffensief van Emmen volgde, maar Helmond Sport hield stand.

Diep in blessuretijd viel het winnende doelpunt tegen de verhoudingen in aan de andere kant van het veld. Van Landschoot kon de bal binnenschieten en zijn tweede van de avond maken.