Max Verstappen en zijn Red Bull-teambaas Christian Horner na het winnen van de wereldtitel
NOS Sport

Verstappen tekent megacontract bij Red Bull en ligt vast tot en met 2028

Max Verstappen heeft er alle vertrouwen in dat hij ook de komende jaren met Red Bull Racing kan strijden om de wereldtitel. De regerend wereldkampioen Formule 1 verlengde zijn contract bij de renstal met 5 jaar tot en met 2028. Het oude contract van Verstappen liep tot en met 2023.

Hoewel er door de betrokken partijen geen bedragen worden genoemd, gaat Verstappen (24) naar verluidt tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar verdienen bij Red Bull. Daarmee zou hij in de buurt komen van rivaal Lewis Hamilton, die bij Mercedes zo'n 45 miljoen per seizoen zou verdienen.

'Ik hou van dit team'

Verstappen voegt daarmee de daad bij het woord. De Limburger riep in december in Abu Dhabi, na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap, dat Red Bull Racing als zijn tweede huis voelt.

Verstappen hakte snel te knoop door: 'Ik voel me thuis in dit team'

"Ik geniet ervan om onderdeel te zijn van Red Bull Racing, dus de keuze om tot en met 2028 te blijven was makkelijk", zegt Verstappen in een persbericht van de renstal. "Ik hou van dit team en vorig jaar was geweldig."

"Ons doel sinds we in 2016 samen kwamen was de wereldtitel winnen en dat is gelukt. Nu gaat het erom dat we nummer 1 voor lange tijd op de auto te houden."

Ook teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Dit is geweldig nieuws voor het hele team. Dit laat de toewijding zien van beide kanten en toont het geloof in waar we mee bezig zijn."

Twintig zeges

Verstappen debuteerde in 2015 als jongste F1-coureur ooit voor Red Bulls zusterteam Toro Rosso (nu AlphaTauri). In mei 2016 werd hij doorgeschoven naar Red Bull en in de eerste race in zijn nieuwe auto won Verstappen direct zijn eerste Grand Prix, in Barcelona.

Inmiddels staat de teller - naast natuurlijk die wereldtitel - op twintig zeges, zestig podiumplaatsen en dertien pole positions.

Max Verstappen op het podium na het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1

Verstappen en Red Bull hebben dus voor lange tijd de handen ineen geslagen. Het team is tot en met 2025 bovendien verzekerd van een Honda-motor en ondertussen werkt Red Bull zelf aan de ontwikkeling van een eigen krachtbron, die vanaf 2026 gebruikt moet worden.

En mede dankzij de successen van de laatste jaren - met als klap op de vuurpijl de eerste wereldtitel voor Red Bull sinds 2013 - sloot de renstal lucratieve contracten af, waaronder met een nieuwe hoofdsponsor: de Amerikaanse softwaregigant Oracle pompt de komende seizoenen circa honderd miljoen dollar per jaar in Verstappens team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl