1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
BSR Agency
NOS Sport

Honda blijft verbonden aan Verstappen: 'Door onze successen zekere herbezinning'

Wereldkampioen Max Verstappen blijft ook de komende jaren met Honda in zijn Formule 1-wagen rijden. Honda levert sinds 2019 de motoren aan Red Bull Racing, maar zou na vorig seizoen daarmee stoppen. Nu zijn ze teruggekomen van dat besluit.

Volgens topman Helmut Marko van Red Bull heeft dat te maken met de wereldtitel van Max Verstappen in het afgelopen seizoen. "Er heeft door onze successen een zekere herbezinning plaatsgevonden bij de Japanners", meldt Marko in het vakblad Autorevue.

Nieuwe regels in de F1

Al in 2020 kondigde Honda aan dat 2021 hun laatste jaar in de Formule 1 zou zijn. Daarop besloot Red Bull de ontwikkeling van motoren zelf op te pakken en bouwden ze een eigen fabriek in het Engelse Milton Keynes. Honda beloofde wel de renstal van Max Verstappen te blijven bijstaan en adviseren op het gebied van motoren, waar nodig.

BSR Agency
De Red Bull-wagen van Max Verstappen met Honda op de spoiler

Ook onderdelen en technische assistentie werden door Honda beloofd aan Red Bull. Maar nu gaan ze nog een stapje verder. Marko zegt dat het plan nog niet helemaal is uitgewerkt, maar dat de grote lijnen wel vastliggen.

"De motoren worden tot en met 2025 in Japan geproduceerd. Wij komen er helemaal niet aan. Dat is natuurlijk een groot voordeel voor ons. Wij hoeven dan zelf alleen nog de afstellingen te doen", aldus de Red Bull-topman.

Het is de bedoeling dat de samenwerking na 2025 stopt. Vanaf 2026 wil Red Bull dan met een geheel eigen motor komen, mede vanwege het ingaan van nieuwe regels in de Formule 1 voor de aandrijving van de auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl