Max Verstappen AFP

De teambazen van de Formule 1 hebben wereldkampioen Max Verstappen tot beste coureur van het jaar gekozen. De Nederlander kreeg 188 punten en bleef daarmee Lewis Hamilton voor. Zijn Britse rivaal kreeg uiteindelijk 174 punten achter zijn naam.

Het was voor het eerst dat Verstappen boven Hamilton eindigde in de verkiezing, die traditioneel door het vakblad Autosport wordt gehouden. De afgelopen twee jaar eindigde Verstappen elke keer als tweede achter Hamilton. Negen teambazen brachten deze keer hun stem uit. Alleen Mattia Binotto van Ferrari deed niet mee.

Norris derde

De Brit Lando Norris, de rijzende ster van McLaren, eindigde in de verkiezing als derde met 100 punten. De Spanjaard Carlos Sainz (Ferrari) werd vierde en diens landgenoot Fernando Alonso (Alpine) vijfde.

Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, kwam niet bij de eerste tien voor. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes), de nummer drie in het WK-klassement, kwam met 43 punten uit op de negende plaats.

Verstappen schreef zondag autosporthistorie met de winst in de Grote Prijs van Abu Dhabi. Hij kroonde zich daardoor als eerste Nederlander tot wereldkampioen in de Formule 1.

STER reclame