Middlesbrough viert de zege op Tottenham Hotspur

Na United bindt Middlesbrough ook Spurs aan de zegekar in FA Cup

De FA Cup is dinsdagavond weer eens een voedzame bodem gebleken voor voetbalsprookjes. Middlesbrough, de nummer acht van het Championship (tweede niveau in Engeland), versloeg in de achtste finales de nummer zeven van de Premier League, Tottenham Hotspur met 1-0.

De Spurs waren nog wel gewaarschuwd, aangezien Middlesbrough in de vorige ronde nog Manchester United na een zenuwslopende strafschoppenserie had uitgeschakeld. Dit keer moest een verlenging de beslissing brengen.

Lastige avond

In de eerste helft van de reguliere speeltijd werd al snel duidelijk dat Tottenham een lastige avond tegemoet ging. Thuisploeg Middlesbrough hield het bezoekende team goed van scoren af en gunde de Spurs niet een schot tussen de palen.

Verder bleef het duel in evenwicht. Beide ploegen kregen wat kansen om de wedstrijd in de eerste negentig minuten te beslissen, maar een verlenging bleek onafwendbaar.

Het was niet de avond van Spurs-spits Harry Kane

De negentienjarige spits Josh Coburn maakte zich daarin onsterfelijk. Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging zag de jongeling zichzelf na een knappe combinatie ineens opduiken voor keeper Hugo Lloris. Coburn dacht niet na en haalde verwoestend uit.

De Nederlandse verdediger Anfernee Dijksteel, in eigen land actief bij de jeugd van Excelsior en de amateurs van AFC, stond 120 minuten op het veld bij de thuisploeg. Steven Bergwijn viel na 80 minuten spelen in bij de Spurs.